2020-07-07 00:20

Directorul CNADNR, Narcis Neaga, demis de noul ministru al Transporturilor

 |  13:16
Directorul CNADNR, Narcis Neaga, demis de noul ministru al Transporturilor

Directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Narcis Neaga, a fost demis de noul ministru al Transporturilor, Dan Costescu, potrivit unor surse din domeniu, citate de Agerpres.

Cătălin Homor, director interimar al Metrorex, va prelua conducerea CNADNR.

Marţi, 8 decembrie, de la ora 13:00, Dan Costescu va susţine o declaraţie de presă pe această temă.

Corpul de control al ministrului Transporturilor a identificat o serie de nereguli la CNADNR. Printre acestea se numără şi proiectul autostrăzii Orăştie-Sibiu, unde o porţiune de 200 metri trebuie demolată şi reconstruită.

De asemenea, organele statului au fost sesizate în condiţiile în care există suspiciuni care vizează fapte penale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-08Parerea ta...

JAF LA TRANSPORTURI?
08 Dec 2015

Dezastru si la CFR Calatori? La trenurile de calatori nu s-au mai facut modernizari de mai bine de zece ani, iar ceferistii mai au putin si lucreaza cu hainele de acasa, directorul general al CFR Calatori, Iosif Szentes, a risipit o gramada de bani pentru amenajrea biroului sau si a altor birouri din Palatul CFR. Astfel, peste 10.000 de euro a cheltuit pentru avea mobilierul de lux in biroul sau. Dar nu a fost de ajuns ca si-a mobiliat propriul birou pe banii ceferistilor, Szentes a mai risipit cateva mii de euro tot de las CFR Calatori si pentru mobilarea si amenjarea unui birou langa al sau pentru prietenul sau, controversatul nou director comercial Marcel Litra. Avand un asemenea CV impresionat impanat cu o condamnare pentru luare de mita, Marcel Litra a fost promovat recent de catre directorul general al CFR Calatori, Iosif Szentes, fost membru UDMR trecut recent la PSD Sector 5, pe postul de director comercial, unde va trebui sa gestioneze toate contractele comerciale ale companiei. Adica, lupul Litra este paznic la oile de la CFR Calatori ale lui Szentes. In urma cu ceva timp, directorul general al compania CFR Calatori, Iosif Szentes, a dispus incredintarea, fara licitatie , a sumei de 7.200.000 de lei, adica circa 1.600.000 de euro, catre societatea „Informatica Feroviara” pentru prestarea de servicii informatice. Potrivit informatiilor , incredintarea acestei sume mari de bani s-a facut si ca urmare a faptului ca Iosif Szentes este prieten bun cu Valentin Dorobantu, fostul controversat director al CFR Calatori, ajuns acum la operatorul privat Regiotrans Brasov, iar sotia lui Dorobantu este sefa la „Informatica Feroviara” . Trebuie precizat ca nu este prima data cand CFR Calatori da sume mari de bani, fara licitatie, catre „Informatica Feroviara” si aceata metoda a aplicat-o si fostii directori Valentin Dorobantu si Vasile Secara, iar acum Szentes continua practica predecesorilor sai. Insa, aceasta atribuire cu dedi
JAF?
08 Dec 2015

...catie nu se putea face fara acordul celor doua doamne care dirijeaza si aranjeaza de multi ani, in functie de interese, toate achizitiile si licitatiile de la CFR Calatori- Carmen Maria Popescu si Elena Miu. Nu trebuie omis faptul ca Dorobantu si Szentes au fost primii care, in 2012, au „tesut” mersul trenurilor in interesul operatorilor privati. Iosif Szentes este cunoscut in randul ceferistilor ca un sustinator infocat al operatorilor de transport feroviar de calatori privati. În perioada 28 ianuarie 2013 – 16 iunie 2014, inculpatul Călin Mitică a dispus remiterea cu titlu de mită, în 12 tranşe succesive, a sumei totale de 414.392 lei, inculpatului Gavriş Teodor Alexandru, şef Serviciu Automotoare şi ulterior, director de tracţiune în cadrul S.N.T.F.C. C.F.R. CĂLĂTORI S.A., pentru ca acesta din urmă să sprijine interesele de afaceri ale S.C. REMARUL 16 FEBRUARIE S.A. Cluj Napoca, astfel încât să obţină contractele de servicii Revizie tip R 7 la Automotoarele Desiro „Săgeata Albastră”, în valoare maximă de 220.990.260 lei şi Revizie tip R8 la automotoarele Desiro „Săgeata Albastră” (ambele contracte fiind atribuite de autoritatea contractantă S.N.T.F.C. C.F.R. Călători S.A.) Directori de la stat continua sa fie garantaţi de privaţi. Preşedintele Comitetului director al CFR Călători, Vasile Secară, era “ajutat” în demersul de cedare a rutelor rentabile către operatorii privaţi de către unul dintre membrii Comitetului director- Iosif Szenteş, cel care împreună cu Valentin Dorobanţu au întocmit mersul trenurilor din decembrie 2012 si 2013, prin care operatorii privaţi de transport feroviar de călători au fost favorizaţi în detrimentul CFR Călători? Ministrul Transporturilor , DAN M. COSTESCU , ce zice , ce face , sau mergem tot asa , ca de stiut , stie ???
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz