2019-07-22 15:32

Directorul general al SALROM a renunțat la mandat

 |  23:24
Directorul general al SALROM a renunțat la mandat

Societatea Natională a Sării S.A - SALROM a anunțat, printr-un comunicat de presă, că începând cu data de 8 noiembrie 2018, contractul de mandat al actualului director general Dumitru Matei va înceta, ca urmare a renunțării acestuia la mandat.

El a ocupat funcția de director general al SALROM, începând cu data de 1 noiembrie 2016, selecția sa făcându-se în temeiul OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă. PUTEREA a semnalat de mai multe ori despre managementul defectuos al directorului Dumitru Matei, dar și despre problemele privind salarizarea inechitabilă a minerilor ca urmare a trecerii contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

Societatea Natională a Sării S.A este de interes major pentru economia romanească și unul dintre primii 10 producători de sare din Europa. Societatea are capital majoritar de stat (51%), restul acțiunilor (49%) fiind deținute de Fondul Proprietatea. Răspândirea relativ largă a zăcămintelor de sare pe teritoriul României a dus la apariția și dezvoltarea celor șapte exploatări miniere, ce au devenit ulterior și sucursale ale Societătii Naționale a Sării. În cinci dintre acestea - Salina Praid, Salina Târgu Ocna, Salina Slănic Prahova, Salina Cacica, E.M. Vâlcea - societatea a inițiat și/sau a dezvoltat obiective cu caracter turistic și balnear, în timp ce la Salina Ocna Dej și Salina Ocna Mureș preocuparea principală a rămas extragerea și exploatarea sării.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray