2019-07-22 17:37

Discuţie Teodorovici-Dăncilă pe tema SUPRAACCIZEI la carburanţi

 |  12:28
Discuţie Teodorovici-Dăncilă pe tema SUPRAACCIZEI la carburanţi

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat sâmbătă că va aborda în curând importanta temă a supraaccizei la carburanţi cu premierul Viorica Dăncilă.

"Cu acciza aceasta la combustibil este o discuţie în continuare. O să-i spun şi doamnei prim-ministru pentru a vedea exact forma cea mai bună, perioada sau momentul cel mai bun pentru ca o astfel de decizie să fie şi ea dusă. Ştiţi foarte bine că sunt o persoană, unii ar spune nu neapărat liberal, liberală în gândire, în sensul că oricât ar încerca unii şi alţii să-mi pună în cârcă taxe, impozite, adoptări contra mediului de afaceri, nu o să reuşească pentru că totuşi mediul de afaceri are o altă abordare şi o altă percepţie", a declarat Eugen Teodorovici la Antena 3.

Ministerul Finanţelor declara, la începutul lunii septembrie din 2018, într-o intervenţie la TVR, că va face o analiză şi, până la finele anului, urma să facă o propunere la nivelul Guvernului referitoare la supraacciza pe carburanţi, lăsând să se înţeleagă faptul că ar fi în favoarea eliminării taxei.

"O să fie o discuţie la nivel de Guvern... Va fi o propunere din partea noastră ca minister de Finanţe vizavi de supraacciză. Până la final de an o să vedeţi o propunere în acest sens... Vom face analize şi vedem exact care este situaţia. După cum ştiţi bine, în România prima acţiune este să spui că e un minus pe buget dacă scoţi o taxă, un impozit. Trebuie să te uiţi la efectul de runda a doua. Dacă o astfel de măsură poate produce în economie efecte pozitive, este foarte bine şi vă dau un exemplu foarte interesant legat de creşterea rovinietei sau alinierea acestei roviniete la o directivă europeană. Şi chiar a fost o discuţie în Guvern şi nu vă ascund acest lucru şi doamna prim-ministru a decis amânarea unei astfel de măsuri, ceea ce este foarte corect, pentru că o creştere a ei chiar dacă se aplica transportatorilor efectele erau în economie... Doamna prim-ministru într-o şedinţă de guvern de săptămânile trecute a decis să nu luăm o astfel de decizie, chiar dacă i s-a invocat că este o aliniere la o directivă europeană", a spus la acea vreme Eugen Teodorovici. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-22Parerea ta...

Doresc sa comentezCITESTE SI...

Tandemul Dăncilă-Teodorovici și buzunăreala olimpică lunară a marilor campioni De la începutul acestui an, tandemul impus de Liviu Dragnea la butoanele guvernării PSD-ALDE-UDMR, adică premierul Vasilica Viorica Dăncilă și ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, a demonstrat, prin emiterea celebrei Ordonanțe de Urgență 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, că n-au nicio umbră de respect față de marii sportivi ai României
11 Iul 2019

PUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray