2020-04-05 07:47

Discuţiile despre modificarea taxelor, pretext pentru impozitarea pensiilor. TVA nu se va modifica până la 1 ianuarie 2011

 |  18:41
Discuţiile despre modificarea taxelor, pretext pentru impozitarea pensiilor. TVA nu se va modifica până la 1 ianuarie 2011

Taxa pe valoarea adăugată (TVA) nupoate fi modificată până la începutul anului viitor, din cauza acordului cu FMI. Acest fapt a fost confirmat,ieri, de deputatul PDL Sufina Barbu,care a declarat, după şedinţa BPN a PDL, că de la 1 ianuarie 2011 se poatediscuta despre modificarea taxelor, inclusiv a cotei TVA, iar până atunci semerge pe măsurile stabilite. "Discuţiile pe care le-am avut au fost clare.De la 1 ianuarie 2011 putem discuta de modificări de taxe, până atunci merge peacest cadru pentru că s-a convenit cu FMI", a precizat Barbu, întrebatădespre posibilitatea revenirii la TVA la 19%.

PreşedinteleTraian Băsescu a declarat, sâmbătă, în comuna nemţeană Doljeşti, undelocalnicii i s-au plâns de creşterea preţurilor, că TVA "trebuie datăînapoi jos" şi că toate pensiile trebuie impozitate. În replică, premierulEmil Boc a declarat că TVA poate fi scăzută numai dacă vor fi găsite măsurilenecesare acoperirii veniturilor aduse de aceasta la bugetul de stat, întrucâtdoar impozitarea pensiilor nu este suficientă.

Pe de altă parte, Sulfina Barbu adeclarat că setul de măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri vor fidezbătute în următoarea lună, adoptate apoi de Colegiul Director al PDL şi arputea fi aplicate de la 1 sau 15 septembrie. Dintre măsurile de sprijinire a mediului deafaceri propuse de grupul de lucru al coaliţiei, Sulfina Barbu a menţionatscutirea de impozitul pe profit a firmelor care investesc peste 500.000 de euroşi creează cel puţin 25 de locuri de muncă şi compensarea creditelor. Totodată,Sulfina Barbu a precizat că în coaliţie s-a decis să se lucreze până la 1 septembriela o lege privind holdingul în România.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine