2019-11-13 00:01

Dispar taxele vamale dintre UE şi Japonia

 |  17:07
Dispar taxele vamale dintre UE şi Japonia

Acordul de Parteneriat Economic (APE) UE-Japonia, cel mai mare acord comercial negociat de UE până acum, a intrat în vigoare. Prin acesta, dispar majoritatea barierelor tarifare și non-tarifare, de pe o piață cu peste 127 milioane de consumatori.

Acordul elimină taxele vamale, simplifică procedurile de export, în special pentru produsele agricole, și asigură accesul la achizițiile publice în 48 de orașe mari din Japonia. Acordul mai reglementează zone din domeniul serviciilor, inclusiv al celor financiare, comerțul online, telecomunicațiile și transportul.

Cu acest prilej, Ștefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a declarat: „Este un context favorabil României, acordul intră în vigoare într-un moment în care țara noastră deține Președinția la Consiliul UE. Acest moment poate fi folosit pentru a promova oferta de țară privind investițiile străine și pentru a crea noi oportunități de afaceri pentru companiile românești, mai ales pentru IMM-uri. Deja, în acest moment, 66% din companiile românești care exportă în Japonia sunt IMM-uri”.

Între partenerii extracomunitari ai ţării noastre Japonia ocupă locul 13, dar și locul 25 între investitorii străini.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray