2020-07-07 12:53

Dispar cozile de la ghişee începând cu 1 octombrie

 |  18:18
Dispar cozile de la ghişee începând cu 1 octombrie

Contribuabiliimari şi mijlocii nu vor mai sta la coadă începând cu 1 octombrie. Aceştia vordepune, începând de la data respectivă, declaraţiile fiscale în formatelectronic, în Sistemul Electronic Naţional (SEN), a anunţat MinisterulComunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI).

Centrul Naţional de Management pentruSocietatea Informaţională (CNMSI), operatorul Sistemului Electronic Naţional(SEN), a finalizat colectarea informaţiilor care vor sta la baza elaborăriiRegistrului naţional al autorităţilor publice din România, a anunţat MinisterulComunicaţiilor.

"MCSIşi Agenţia Naţională de Administraţie Fiscală (ANAF) cooperează în vedereadepunerii electronice a declaraţiilor contribuabililor mari şi mijlocii. Deasemenea, cele două instituţii vor pregăti sistemul pentru depunereaelectronică a declaraţiei unice privind contribuţiile sociale. Acţiunea începela 1 octombrie, prin depunerea, în SEN şi implicit ANAF, a declaraţiilorfiscale electronice de către contribuabilii mari şi mijlocii", se aratăîntr-un comunicat al MCSI.

Dela data publicării în Monitorul Oficial a ordinului semnat de preşedinteleANAF, va fi obligatorie înregistrarea în SEN a contribuabililor mari şimijlocii care depun, urmând procedura specifică ANAF, declaraţiile fiscaleelectronice semnate cu certificate digitale calificate.

"Declaraţiaunică se lansează pentru depunerea declaraţiei aferente lunii ianuarie 2011, cudata-limită de depunere 25 februarie 2011. Drept urmare, această declaraţieunică va fi disponibilă angajatorilor începând cu data de 1 februarie2011", se mai spune în comunicat.

Ladata intrării în vigoare a declaraţiei unice se va renunţa la celelaltedeclaraţii nominale pentru Casele de asigurări sociale.

"Rezultatulacestui efort comun al MCSI şi ANAF constă în faptul că peste 30.000 decontribuabili vor putea, începând cu 1 octombrie, 2010, să înlocuiască ghişeelefizice cu cele virtuale", se arată în comunicatul MCSI.

SENeste administrat de Centrul Naţional de Management pentru SocietateaInformaţională (CNMSI), subordonat MCSI.

Site-ulwww.e-guvernare.ro reprezintă un punct de acces la serviciile electronice şi lainformaţiile instituţiilor administraţiei publice, atât pentru persoane fizice,cât şi juridice. (Daniel Hărmănescu)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-03-26



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz