2020-02-17 11:44

Dispare FORMULARUL 088, „coșmarul” oamenilor de afaceri. DECIZIA, anunțată de DRAGNEA pe FACEBOOK

 |  13:11
Dispare FORMULARUL 088, „coșmarul” oamenilor de afaceri. DECIZIA, anunțată de DRAGNEA pe FACEBOOK

Președintele social-democraților, Liviu Dragnea, a anunțat miercuri că a solicitat Guvernului ca în această săptămână "să elimine corvoada numită Formularul 088". Potrivit acestuia, în 2016, acest formular a fost "coșmarul" oamenilor de afaceri, "o povară birocratică, din cauza căreia mii de firme românești au fost blocate abuziv".

"De altfel, este prima dată, în ultimii 8 ani, când numărul de firme închise a fost mai mare decât cel al firmelor înființate. Am spus, în Programul de guvernare, că măsurile de simplificare și debirocratizare constituie o prioritate pentru noi. Am și dovedit acest lucru, eliminând cele 102 taxe nefiscale. Continuăm! ANAF-ul trebuie să-și facă treaba, fără a pasa însă responsabilitatea pe spatele antreprenorilor corecți. De aceea, am cerut guvernului PSD ca, în această săptămână, să elimine corvoada numită 'Formularul 088'!", a scris Dragnea, pe Facebook.

El a menționat că nu există implicații bugetare, din contră măsura "va stimula crearea de noi companii".

Anterior, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Florin Jianu, anunțase marți seară, tot printr-o postare pe contul său de Facebook, că „Formularul 088 - Declarație pe propria răspundere pentru evaluarea intenției și a capacității de a desfășura activități economice care implică operațiuni din sfera TVA”, va fi eliminat în această săptămână.

"Este poate cea mai toxică formă de birocrație, menționat în Raportul Doing Business 2017 ca formă de îngreunare a afacerilor în România", scria ministrul Jianu, care afirmă că, pentru prima oară în ultimii 8 ani, în 2016 numărul firmelor închise este mai mare decât numărul firmelor deschise. „(...) Mediul de afaceri a cerut în mod repetat eliminarea acestei forme de birocrație și umilință la adresa firmelor românești. Dovadă stau zecile de comunicate, plângeri, adrese trimise de firme sau reprezentanții mediului de afaceri. Chiar astăzi, Consiliul Național al IMM-urilor a remis un comunicat de presă, al patrulea, dacă nu mă înșel, prin care cerea guvernului eliminarea acestui formular. Nu e nevoie de luni, ani de zile să poți lua măsuri cerute insistent de mediul de afaceri, ci, trebuie pur și simplu să le asculți nevoile și să acționezi", a mai adăugat ministrul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine