2019-10-23 22:11

Doar 5% pe îmbrăcăminte şi încălţăminte. Românii cheltuie 7% din bani pe băutură şi ţigări

 |  18:16
Doar 5% pe îmbrăcăminte şi încălţăminte. Românii cheltuie 7% din bani pe băutură şi ţigări

Mai puțin de 1% din cheltuielile unei gospodării sunt alocate pentru investiții, însă circa 7% din acestea merg către băutură și țigări, susține Adrian Vasilescu, consultant strategie în cadrul Băncii Naționale a României, în timp ce, dintr-o cercetare sociologică, reiese că potențialul de economisire și investiții al celor care lucrează în străinătate este de aproximativ 30 de miliarde de euro.

"Din statistică reiese faptul că o gospodărie din România alocă aproximativ 1% din cheltuieli investițiilor, în care intră case, terenuri, acțiuni la bursă și așa mai departe. Curios este că mai încolo, 5% reprezintă cheltuieli pentru îmbrăcăminte și încălțăminte, iar de 7%, românii fumează și beau", a declarat miercuri Adrian Vasilescu, în cadrul conferinței "Diaspora și antreprenoriatul - factori decisivi pentru economia românească".

La rândul său, președintele fundației FLAME, Cristina Dobre, a prezentat o cercetare sociologică referitoare la banii pe care îi câștigă românii care muncesc în străinătate și care nu sunt trimiși în țară.

"Am analizat remitențele, dar și economiile și investițiile acestor români. În cazul remitențelor, este vorba de 7 miliarde de euro, bani care se îndreaptă către România anual. În ceea ce privește economiile și investițiile, noi credem că este vorba de o sumă foarte mare, un capital care ar putea fi foarte bine atras către țara noastră, respectiv 28 de miliarde de euro", a explicat Cristina Dobre.

Ea a precizat că s-a pornit de la estimarea că cinci milioane de români trăiesc în străinătate, din care 3,5 milioane trimit anual bani în țară.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-17Parerea ta...

MARIA
19 Feb 2016

% ptr. bautura + tigari este mult mai mare ,mai ales daca fumeza toti adultii din casa(familie),sot,sotie si adolescentul(copilul fam.),asa ca socoteala este complet gresita,media "lor" este f.mica.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray