2020-08-03 16:04

DOCUMENT GUVERN: Beneficii pentru MICROÎNTREPRINDERI. Se modifică CODUL FISCAL

 |  17:40
DOCUMENT GUVERN: Beneficii pentru MICROÎNTREPRINDERI. Se modifică CODUL FISCAL

Guvernul Grindeanu a adoptat vineri o Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Codului Fiscal. Astfel, se ridica pragul pana la care o firma este considerata microintreprindere de la 100.000 de euro la 500.000 de euro.

De asemenea, se arata intr-un comunicat al Ministerului Mediului de Afaceri, Comerţului şi Antreprenoriatului, a fost introdusa o cota de impozitare de 1% pentru microintreprinderile cu unul sau mai multi salariati.  Pana acum se aplica o cota cuprinsa intre 1% si 3%, cu impozit de un procent din venituri pentru microintreprinderile cu cel putin doi salariati, 2% pentru cele cu un singur angajat si 3% pentru cele care nu au niciunul. "Reducerea cotei de impozitare de la 2% la 1% si modificarea pragului de la 100.000 euro la 500.000 de euro vizeaza aproximativ 80% din microintreprinderile active si reprezinta o imbunatatire adusa cadrului fiscal si un pas spre aimplificarea administrativa", a declarat ministrul Florin Jianu.

Ce se schimba:

 1. Modificarea uneia dintre conditiile ce trebuie indeplinita de persoanele juridice romane pentru incadrarea in definitia microintreprinderii in sensul majorarii limitei veniturilor realizate la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent de la 100.000 euro la 500.000 euro.  2. In vederea stimularii crearii de noi locuri de munca si pentru asezarea echitabila a sarcinii fiscale se stabileste o cota de impozitare de 1% pentru pentru microintreprinderile care au unul sau mai multi salariati si in aceste conditii se abroga cotaactuala de 2 % pentru microintreprinderile cu un salariat. 3. Introducerea de reguli tranzitorii pentru persoanele juridice romane, platitoare de impozit pe profit, care la data de 31 decembrie 2016 indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru incadrarea in definitia microintreprinderii si care sunt obligate la plata impozitului pe venituri le microintreprinderilor ince pand cu data de 1 aprilie 2017.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-06

Documente:Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz