2019-10-22 09:11

Două AUTOSTRĂZI vitale pentru ROMÂNIA, ignorate de Guvernul GRINDEANU în 2017

 |  20:12
Două AUTOSTRĂZI vitale pentru ROMÂNIA, ignorate de Guvernul GRINDEANU în 2017

Construirea unor autostrăzi care să scutească automobiliștii de orele pierdute în trafic pe Valea Prahovei, sau care să lege regiunea Moldovei la o rețea națională de autostrăzi, par a nu fi priorități ale actualului Guvern.

Astfel, autostrada Comarnic-Brașov nu este trecută la capitolul priorități pentru 2017, dar nici autostrada Iași-Tg Mureș, atât de necesară pentru a convinge investitorii să vină și în Moldova, nu se află printre investițiile importante în acest an, informează Digi24.

Ministerul de Finanțe a dat publicității recent bugetul Ministerului Transporturilor pe 2017, unde cele două proiecte menționate lipsesc. La capitolul ”Proiectele prioritare ale MT pentru anul 2017 şi perspectiva 2018-2020”, Guvernul trece continuarea lucrărilor la câteva autostrăzi în lucru la care se adaugă autostrada Sibiu - Pitești. Este vorba de ”autostrada Constanța - Nădlac, finalizarea autostrăzii Lugoj - Deva, finalizarea lucrărilor la autostrada Transilvania, autostrada Sibiu – Pitești, finalizarea autostrăzii Sebeș – Turda”.

La partea de infrastructură rutieră mai figurează: ”realizarea coridoarelor de legătură cu autostrăzile, prin intermediul drumurilor europene şi drumurilor expres și continuarea programului de construcţie a variantelor de ocolire”.

Singurele referiri la Valea Prahovei sunt centurile ocolitoare Comarnic, Câmpina și Bușteni. Aceste proiecte sunt însă deocamdată blocate în diferite faze, cum ar fi licitații suspendate sau fără un câștigător desemnat. Despre aceste proiecte fosta conducere a CNAIR declara că urmărește anularea lor și reluarea proiectelor pe alte baze. Mai intâi urma să fie făcută proiectarea de către compania de stat și de abia apoi să se liciteze lucrările. Modernizarea Transfăgărașanului și a Transalpinei (DN 67C care traversează munții Parâng), sunt alte obiective urmărite de CNAIR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray