2019-10-15 19:31

Două fonduri de investiţii ar achiziţiona participaţii la combinatul Oltchim

 |  19:10
Două fonduri de investiţii ar achiziţiona participaţii la combinatul Oltchim

Douăfonduri de investiţii, dintre care unul american, sunt interesate să preiaparticipaţii la combinatul chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), la care statulintenţionează să vândă pachetul majoritar de acţiuni, a declarat, ieri,secretarul de stat în Ministerul Economiei Karoly Borbely.

"Statulvrea să privatizeze Oltchim, prin cedarea pachetului majoritar de acţiuni. Dejasunt două fonduri de investiţii intersate să cumpere acţiuni", a afirmatBorbely, prezent la o conferinţă organizată de Ambasada Azerbaidjanului laBucureşti.

Discuţiilede săptămâna trecutădintre reprezentanţii Ministerelor Economiei şiFinanţelor şi cei ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) au vizat, printrealtele, iniţierea proceselor de privatizare la Oltchim (OLT) şi Cuprumin,alături de alte proiecte de vânzare de acţiuni la companii din sectorul energetic.

Potrivitlui Borbely, tema privatizării Oltchim a fost iniţiată de FMI.

Oltchimare un capital social de 34,3 milioane delei, divizat în 343 milioane deacţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei. Compania este controlată de stat,care deţine prin Ministerul Economiei 54,79% din titluri, în timp ce grupul PCCare aproape 12,16% din acţiuni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-02-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray