2020-03-30 17:15

Drumarii cer în instanţă sporurile pentru pentru condiţii grele de muncă

 |  16:34
Drumarii cer în instanţă sporurile pentru pentru condiţii grele de muncă

Chiar dacă există şefi în Compania Naţionalăde Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) care încasează 30% spor de merit, pelângă indemnizaţii de conducere, drumarii rămân şi fără sporul pentru condiţiigrele de muncă, în cotă de aproximativ un milion de lei vechi.

PreşedinteleSindicatului Naţional Profesional al Drumarilor din România (SNPDR),Maria Mare, ne-a explicat că drumarii au apelat la instanţă în vederearecuperării sporurilor pentru condiţii nocive de muncă. “Sunt restanţe la sporul pentrucondiţii grele de muncă de aproape un an. Vor să concedieze cel puţin 533 deoameni, în situaţia în care avem nevoie de cel puţin încă 2.000. În România sunt aproximativ 16.500 km de drumnaţional şi european. Noi suntem aproape 6.500 de oameni, în condiţiile în carear trebui să fim cel puţin 8.500 de drumari. Un district are 4-5 muncitori,care au în întreţinere aproximativ 80 km de drum naţional”, ne-a explicat Maria Mare. Aceasta acuză conducerea CNADNR de “şantaj ordinar”, prin creşterea numărului deconcedieri, în cazul în care nu se modifică contractul colectiv de muncă. “Şefiide la CNADNR spun că în cazul în care nuse va realiza modificarea contractului colectiv de muncă în sensul reduceriibonusurilor şi a sporurilor, numărul de 533 de salariaţi propuşi pentruconcediere colectivă va fi mult mai mare. În ce bază legală se fac concedieri,în contextul în care veniturile CNADNR, din vânzarea rovinietelor şi a taxelorde drum, au crescut cu 40%, faţă de anul trecut?”, întreabăliderul de sindicat. Potrivit acesteia, conducerea CNADNR încearcă tăierea număruluide salarii compensatorii. “Înprezent, în funcţie de vechime, cei care sunt disponibilizaţi primesc maximum15 salarii compensatorii. Acum încearcă să taie salariile compensatorii.Conducerea CNADNR vrea să acorde doar unul sau două salarii compensatorii. Toţidrumarii vor câştiga în justiţie. Lanivel central, Compania de Autostrăzi dă afară 5-6 oameni. În ţară vor să “zboare”amărâţii cu salariul minim pe economie. Nu se face economie de bani princoncedierea celui cu salariul minim”, a adăugat preşedinteleSNPDR. (Ştefan Etveş)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-07-23Parerea ta...

IULIAN
23 Iul 2010

Si cei 4-5 care mai mult se fac ca muncesc.Ies afara la munca dupa ora 8 si imediat iau pauza de masa iar la 2 se urca in masina (LEA) si gata ziua.Iar pe marginea drumului mai mult dorm decit muncesc
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine