2020-06-02 04:06

După scăderea salariilor bugetarilor, Guvernul pregătește noi măsuri de austeritate. Avertisment dur al liderului Cartel Alfa

 |  11:36
După scăderea salariilor bugetarilor, Guvernul pregătește noi măsuri de austeritate. Avertisment dur al liderului Cartel Alfa

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, anunță că diminuarea programului de lucru al bugetarilor și scăderea implicită a salariilor acestora nu are la bază rațiuni economie, cât dorința autorităților de a fi la fel de corecți precum cu angajații din mediul privat.

”Nu este aceasta prima măsură vizată (economii la bugetul de stat n.r.), prin reducerea programului de lucru ne propunem să fim corecți. Din moment ce se reduce programul de lucru este normal să se reducă și veniturile.

Aceasta este o măsură de corectitudine față de sistemul public, așa cum au făcut mulți angajatori din sistemul privat. Nu este cazul să discutăm despre banii care vor fi economisiți de către Guvern, este o măsură luată pentru corectitudine.”, a spus Violeta Alexandru, la Realitatea Plus.

Cu toate acestea, liderul Cartel ALFA, Bogdan Hossu, susține că, în urma deciziei autorităților, angajații la stat ar urma să primească salarii reduse cu aproximativ 35% și avertizează că Executivul pregătește noi măsuri de austeritate.

”Faptul că se pregătesc aceste măsuri și faptul că se dorește a se da de înțeles că instituțiile publice funcționează și jumătate din personal, nouă ne lasă de înțeles faptul că în viitor se pregătesc măsuri de austeritate drastice.

Cel puțin aparent sunt categorii întregi care sunt excluse și care nu vor conduce decât la mărirea crizei Covid-19. Dau un exemplu: medicii veterinari, care astăzi participă la testări. Pe de altă parte, veterinarii au un rol esențial în producerea sistemului alimentar, asta pentru că ei securizează produsele alimentare. De aceea, criza coronavirusului ar putea fi dublată de o criză alimentară.

Dacă se practică  același mecanism luându-se în considerare salariul de încadrare și se coroborează cu această prevedere 75% din  salariu mediu brut, atunci scăderea salariilor în sistemul bugetar va fi de cel puțin 35%, în anumite cazuri și mai mult de 35%.”, a spus Bogdan Hossu, la Realitatea Plus.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-09Parerea ta...

ROMANIA TREZESTE-TE
09 Apr 2020

LIDERII DE SINDICAT POSTCOMUNISM SUNT majoritatea PUSCARIASI ori NABABI .NICAIERI IN LUME UN ALES NU POATE STA IN ACEEASI FUNCTIE MAI MULT DE DOUA MANDATE .In Romania predominata de ANARHIE ALESII AU DEVENIT STAPANII PULIMII pe viata.....in numele democratiei originale.
ALO ROMANIA
09 Apr 2020

Sa inceapa adevarata restructurare in unitatile cu capital de stat si in sistemul bugetar. TOATE ENTITATILE ECONOMICE CU CAPITAL DE STAT precum TRANSGAZ, TRANSELECTRICA, SI ALTE AGENTII unde salariile sunt NESIMTITE, AU SCHEMELE DE PERSONAL SUPRADIMENSIONATE .CEI MAI MULTI DINTRE ANGAJATI SUNT PENSIONARI AI SECURITATII BOLSEVICE , AI FOSTEI MILITII ORI SUNT PILE , AMANTI AMANTE, ETC......
PIRATU
09 Apr 2020

- URGENT TREBUIE INTERZIS CUMULUL DE PENSII SI SALARII DIN SISTEMUL BUGETAR sau cumulul de mai multe pensii ASA CEVA NU EXISTA NICAIERI IN LUME. - URGENT TREBUIE INTERZISE-TAIATE INDEMNIZATIILE DE ASA ZIS REVOLUTIONAR UNII AU SI PENTRU MERITE DEOSEBITE. Aceste indemnizatii sunt in relitate FURT DIN AVUTUL NATIONAL a celor care au capturat Romania dupa 1989 , a celor care au participat la LOVITURA DE STAT. ASTA E O MARE NECESITATE PENTRU NORMALIZAREA SOCIETATII ROMANESTI.
BUGET LIPSA
09 Apr 2020

Romania are multi milliardari de carton cu averi colosale ascunse si impartite in diferite bancii ale lumii. Nu vedem nici o donatie venita din partea miliardarilor de carton .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine