2019-10-17 23:57

Durata medie a unei căsnicii în SUA e mai mică de 9 ani. Cât timp își păstrează americanii mașinile

 |  18:33
Durata medie a unei căsnicii în SUA e mai mică de 9 ani. Cât timp își păstrează americanii mașinile

Conform Forbes, durata medie a unei căsnicii în Statele Unite e de numai 8 ani și 9 luni. Nu vă hliziți prea tare, fiindcă nici noi nu stăm cu mult mai bine: conform Institutului Național de Statistică, o căsătorie românească durează, în medie, 13 ani. Divorțurile și decesele timpurii au un impact major asupra mediilor statistice. Să vedem, însă, care este relația șoferilor cu mașinile lor.

Până înainte de declanșarea crizei, americanii renunțau la mașinile lor, achiziționate de noi, după doar 4 ani și trei luni de utilizare. Însă, conform IHS Automotive, durata medie de utilizare a crescut cu mai bine de doi ani, la șase ani și jumătate. Iar conform unui studiu realizat de iSeeCars.com și citat de Forbes, 12,9% dintre șoferi își păstrează mașinile peste mai bine de 10 ani. Studiul a fost realizat considerând mașinile vândute între anii 1981 și 2006.

Topul celor mai fiabile mașini este condus, detașat, de cele produse de binomul Toyota & Lexus, care are șase modele între primele cele mai „păstrate” mașini. Urmează Honda, cu trei modele și Subaru, cu un singur model. Este încă o confirmare a fiabilității mașinilor japoneze în comparație cu ale producătorilor americani sau europeni. Interesant că, în topul producătorilor, după cei trei enumerați se poziționează Acura (divizia de lux a Honda), apoi Hyundai, sud-coreenii întrecând mărci consacrate, precum GMC,  Ford, Daimler sau Fiat Chrysler.

Nouă din mașinile din Top 10 al longevității alături de primul proprietar este ocupat de SUV-uri sau minivan-uri.

Modelul de care șoferii sunt cei mai atașați este Toyota Highlander Hybrid (foto), o treime dintre posesorii inițiali păstrând acest SUV pentru mai bine de 10 ani.

În prezent, costul mediu al unei mașini noi în SUA depășește 35.000 de dolari.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray