2019-07-19 02:39

E oficial: Noi SCUMPIRI la gazele naturale

 |  22:52
E oficial: Noi SCUMPIRI la gazele naturale

Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, în şedinţa de joi noi preţuri pentru furnizarea gazelor naturale la clienţii casnici. În cazul ENGIE România, care are circa 1,6 milioane clienți, ANRE a acceptat o creștere a prețurilor de 1,2 bani/kWh, de la 11,8 la 13 bani/kWh de la 1 aprilie. În cazul E.ON Gaz Furnizare România, prețurile nu se modifică.

"Pentru operatorul economic ENGIE România SA se va înregistra o creștere de preț pentru furnizarea reglementată aplicată clienților casnici,  creștere datorată, în principal, corecțiilor aplicate pentru perioada trimestrului IV 2016 - trimestrului I 2018, când prețul practicat a fost mai mic decât costurile aferente furnizării, ceea ce însemnă o creștere de 1,2 bani/kWh, de la 11,8 la 13 bani/kWh", arată ANRE într-un comunicat.

"Reamintim totodată că a fost implementat cadrul legal care permite tuturor consumatorilor să își aleagă furnizorul de gaze naturale. Procesul de schimbare a furnizorului este gratuit, nu implică modificări de ordin tehnic și orice client final casnic de gaze naturale poate să treacă de la furnizarea în regim reglementat, la furnizarea în regim concurențial", mai precizează ANRE.   În acest moment, prețul gazelor din producția internă este liberalizat, însă ANRE stabilește tarifele din factură finală la consumatorul casnic. Odată cu intrarea în vigoare a prevederilor OUG 64/2016, respectiv 1 aprilie 2017, prețul gazelor naturale din producția internă se stabilește în mod liber pe piață, pe baza cererii și ofertei și constituie componentă principala a sumei fixe unitare pentru acoperirea costurilor de achiziție a gazelor naturale (CUG) și, implicit, a prețurilor finale la consumatorii casnici.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray