2019-12-14 05:14

E OFICIAL! Plata defalcată a TVA, obligatorie de la 1 ianuarie 2018. Termenul opțional este 1 octombrie 2017; ce FACILITĂȚI au firmele care îl preferă

 |  10:34
E OFICIAL! Plata defalcată a TVA, obligatorie de la 1 ianuarie 2018. Termenul opțional este 1 octombrie 2017; ce FACILITĂȚI au firmele care îl preferă

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a declarat, miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că pentru plata defalcată a TVA s-a stabilit ca termen obligatoriu de implementare 1 ianuarie 2018, fiind și un termen opțional - 1 octombrie.

"Plata defalcată a TVA este un mecanism care este introdus pentru a crește gradul de colectare a TVA la buget, pentru a crea un echilibru în piață între agenții economici, pentru că astăzi există o diferență mare între cei care nu plătesc TVA și-l folosesc în alte scopuri și cei care sunt de bună credință și fac aceste plăți. Pentru acest mecanism s-a stabilit un termen de 1 ianuarie 2018, termen obligatoriu de implementare, cu un termen opțional de 1 octombrie", a afirmat Mișa, potrivit Agerpres.

El a spus că cei care optează pentru data de 1 octombrie vor beneficia de facilități fiscale.

"Cei care optează începând cu data de 1 octombrie vor avea niște facilități fiscale, pentru că am avut mai multe discuții cu mediul de afaceri și cu reprezentanți ai partenerilor sociali care au ridicat problemele legate de termen și acesta este motivul pentru care am înțeles și am extins termenul, astfel încât să fie o perioadă suficientă pentru a implementa această metodă. De asemenea, au fost ridicate probleme legate de costuri și de aceea vom oferi facilități fiscale pentru cei care optează pentru acest sistem de split până la data 1 ianuarie 2018, vor beneficia de o reducere a impozitului pe profit cu 5 procente pentru a-și acoperi cheltuielile necesare cu modificarea. Pentru cei care nu au obligațiile fiscale la zi, dacă achită obligațiile fiscale reprezentând TVA declarat la zi, beneficiază de scutirea de penalități", a explicat Ionuț Mișa.

Premierul Mihai Tudose i-a atras atenția, la începutul ședinței de Guvern, ministrului de Finanțe să comunice intens pe această temă pentru ca toată lumea să înțeleagă cum funcționează acest mecanism.

"Sper că nu veți pregeta să comunicați foarte intens zilele acestea cu toată lumea aceste lucruri pentru a înțelege toată lumea cum funcționează, care sunt beneficiile, facilitățile, dar și impunerile", a adăugat Tudose.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-08-31Parerea ta...

AFACERE
31 Aug 2017

Cica retardatul asta de misa a vorbit el cu mefiul de afaceri ce sa vorbedti tu ba prostule cu mediul de afaceri?cand tu ucizi prin prostia si prin taxe afacerile.sa nu mai trimiti de la anaf plicuri negre la oameni ca o f tem pe ma ta aia care te-a facut asa prost si suplimentar pe nevasta ta stramba.dar prost prost.ce fata de oligofren ai.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray