2019-12-14 05:12

Economia circulară - viitorul pas al industriei europene

 |  12:59
Economia circulară - viitorul pas al industriei europene

Ministrul Ștefan Radu Oprea discută zilele acestea, la Bruxelles, despre rolul sectorului privat în tranziția spre economia de tip circular. Ștefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a avut, in acest sens, miercuri o întrevedere bilaterală cu Vicepreședintele Comisiei Europene Jyrki Katainen și a deschis, alături de acesta și de Vicepreședintele Parlamentului European Pavel Telička, lucrările conferinței „EU Circular Businesses Conference”.

Economia circulară - viitorul pas al industriei europene
zoom

La evenimentul organizat la Bruxelles, sub auspiciile Business Bridge Europe și cu sprijinul Comisiei Europene, au mai participat Elżbieta Bieńkowska - Comisar pentru Piață Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri, Miguel Arias Cañete - Comisar pentru Acțiune Climatică și Energie, experți ai Comisiei Europene și reprezentanți ai unor importante companii europene.

În mesajul de deschidere a conferinței, ministrul român a invitat mediul privat și societatea civilă să se implice în conturarea viziunii UE privind viitorul economiei circulare. De asemenea, a afirmat că România va sprijini continuarea acestor dezbateri în primul semestru al anului 2019.

Economia circulară - viitorul pas al industriei europene
zoom

„Economia circulară permite producătorilor să fabrice mai mult cu resurse mai puține, unul dintre rezultate fiind creșterea competitivității companiilor europene pe piața globală. Pentru ca tranziția către acest tip de model economic să fie un succes, este necesar să facem mai mult decât simple ajustări pentru a reduce efectele negative ale unei abordări de tip producție-consum-eliminare sub formă de deșeuri. Este nevoie de o abordare nouă, de tip integrat, care să permită re-modelarea proceselor de producție într-un mod care să favorizeze fabricarea unor produse de mai bună calitate, cu o durată de viață mai mare, care sunt mai ușor de reparat și reciclat. Această nouă abordare trebuie sprijinită atât la nivel european, cât și la nivel național, prin măsuri de tip legislativ și printr-un acces la finanțare adecvat”, a declarat ministrul Oprea, în intervenția sa.

La întrevederea bilaterală cu Jyrki Katainen, vicepreședintele Comisiei Europene responsabil pentru ocuparea forței de muncă, creștere economică, investiții și competitivitate, au fost abordate teme de interes comun din perspectiva preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, inclusiv aspecte legate de comerț, promovarea antreprenoriatului și relația cu parteneri strategici precum SUA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray