2020-08-11 17:02

Economia României creşte în statistici

 |  12:55
Economia României creşte în statistici

România a înregistrat cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană în trimestrul al treilea al acestui an comparativ cu trimestrul precedent, conform unei estimări Eurostat.

Datorită unei creșteri economice trimestriale de 1,4%, România este lider în UE, urmată de Polonia și Slovacia (ambele cu o creștere de 0,9%) și Spania, cu o creștere de 0,8%. Potrivit Eurostat, economia zonei euro a urcat cu 0,3%, după un avans de 0,4% în trimestrul precedent iar Uniunea Europeană a înregistrat o creștere economică de 0,4%, similară cu cea înregistrată în trimestrul al doilea.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, PIB-ul României a înregistrat o creștere de 3,6%, a doua mare creștere din Uniunea Europeană după avansul de 4,3% înregistrat de Cehia,scrie Agerpres.

Şi datele INS arată la fel de promiţător: produsul Intern Brut a crescut cu 1,4% în trimestrul trei față de trimestrul doi și cu 3,6% în termeni anuali, notează Profit.ro.

Economia a crescut cu 3,7% în primele trei trimestre ale anului față de primele nouă luni din 2014, mai arată datele Institutului Național de Statistică.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-13

In legatura cu acest articol...

Ce schiţă de Buget îi lasă Teodorovici moştenire lui Cioloş
Parerea ta...

PETRU
14 Noi 2015

Totul este statistic,nivelul de trai nu a crescut.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz