2020-06-01 15:53

Eliminarea supraaccizei la carburanţi, amânată cu un an

 |  13:57
Eliminarea supraaccizei la carburanţi, amânată cu un an

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, că reprezentanţii partidelor parlamentare au decis ca eliminarea supraaccizei la carburanţi să fie amânată cu un an, măsura urmând a fi aplicată de la 1 ianuarie 2017, şi nu din 2016 cum era stabilit iniţial.

"S-a ajuns la un consens, la acest nivel cel puțin, vizavi de amânarea a două măsuri. În primul rând TVA va fi la 20% de la 1 ianuarie 2016, iar de la 1 ianuarie 2017, de 19%. O a doua măsură propusă de PNL a fost aceea de a amâna pentru un an de zile eliminarea supraaccizei pentru 2016, urmând ca acest lucru să se întâmple din 2017. Acestea au fost cele două măsuri propuse de PNL", a afirmat Eugen Teodorovici, la finalul discuțiilor, care au avut loc la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Ministrul Finanţelor a mai spus că ținta de deficit bugetar de 1,2% nu va putea fi atinsă nici după aplicarea acestor măsuri de amânare.

"Cifrele de astăzi, în urma discuției pe cele două măsuri, sunt aproximative, undeva la 0,5 — 0,6% este reducerea deficitului estimat de noi inițial, adică în jurul cifrei de 2%. (...) Deci, nu ne vom încadra în acea țintă de 1,2% impactul fiscal”, a explicat ministrul Finanţelor.

Eugen Teodorivici a precizat că, în cadrul întâlnirii cu reprezentanții partidelor politice, s-a cerut ca Guvernul să facă trimestrial în Parlament o informare cu privire la modul în care se realizează execuția bugetară.

Ministrul a susţinut că toate aceste modificări vor fi discutate și cu partenerii internaționali.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-20Parerea ta...

ANONIM
20 Aug 2015

BIZDARE DISCOTECAR DACA TE VOPSESTI LA PARUL DIN CAP POATE ITI VINE MAI MULTA MINTE . CE ZICI N-AI NICI O SANSA!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine