2020-01-26 16:47

E.ON: Plătim un gaz mai scump decât ar trebui

 |  20:39
E.ON: Plătim un gaz mai scump decât ar trebui

Directorul E.ON spune că gazele din import sunt mai ieftine decât cele din România, însă ANRE a cerut companiilor să livreze populaţiei doar gaze din producţia internă, până în luna martie a anului viitor.

„ANRE spune că în coşul pentru consumatorii casnici (adică acel concept în care consumatorii primesc gaze din producţia internă şi din import), procentul importurilor trebuie să fie zero. Dar asta înseamnă că nu putem folosi gazele ieftine pentru consumatorii casnici. Referitor la producători, statul trebuie să facă ceva cu suprataxarea lor”, declară Frank Hajdinjak, director general E.ON România.

În acest moment, gazele din producţia internă destinate populaţiei costă 60 de lei fiecare Megawatt oră, iar cele din import pot fi cumpărate şi la 57 de lei.

În plus, gazele din depozitele subterane sunt şi mai scumpe: ajung la 85 de lei Megawattul. La aceste valori se adaugă taxe şi tarife care dublează preţul.

Singura soluţie pentru ieftinirea gazelor autohtone este eliminarea suprataxării pusă de Guvern producătorilor Petrom şi Romgaz, spun companiile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-26Parerea ta...

BALACEALA EUROPENA
26 Apr 2016

Ba Directore Hot , voi faceti ce vreti cu cetateni . Ai 152 mii de angajati in 70 tari si peste 2 milioane consumatori . Te lauzi tu , mi-ai trimis acasa scris . Hotia este sa stai 4,5 ani pe o firma si pe urma sa faci alta cu alt sediu si sediu in Pempersi Mafiote , dupa ce multi prosti din aceste tari . Pe voi cine va controleaza ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine