2019-07-19 02:40

Ești dat în judecată pentru datorii? Iată ce trebuie să faci

 |  10:34
Ești dat în judecată pentru datorii? Iată ce trebuie să faci

Sute de firme se confruntă lună de lună cu datorii pe care nu reușesc să le plătească. Dacă nu își plătești o factură la timp, riști să fii dat în judecată și să-ți fie cerută insolvența în instanță. Avocații vă sfătuiesc ce trebuie să faceți.

Dacă firma dvs se confruntă cu o astfel de situație, aveți 10 zile la dispoziție să contestați în instanță sau să recunoașteți starea de insolvență. Din acest moment, puteți cere judecătorului să-i oblige astfel pe creditori, pe cel care v-a dat în judecată, să plătească o cauțiune de cel mult 10% din valoarea creanțelor.

Așadar, iată că o cauțiune poate fi plătită nu doar de persoane acuzate de diverse infracțiuni pentru a scăpa de arest, ci și de firme.

Cauţiunea va fi restituită creditorilor, dacă cererea lor va fi admisă. Dacă cererea va fi respinsă, cauţiunea va fi folosită pentru a acoperi pagubele suferite de debitori. Dacă nu este depusă în termen cauţiunea, cererea va fi respinsă.

Exista situatii in practica, in care foarte multe societati, care au calitatea de creditoare fata de alte societati , care au calitatea de debitoare,  solicita cu rea credinta insolventa societatii  debitoare, desi societatea creditoare isi poate recupara creanta print-un litigiu comercial.

Astfel, debitorul poate solicita instantei sa dispuna obligarea creditorului la consemnarea unei cautiuni de 10% din valoarea creantei solicitate.

"Parerea mea este că, atunci când creditorul solicită instanței deschiderea procedurii insolventei, debitorul, în termen de 10 zile, este bine sa conteste starea de insolventa prin formularea unei contestații, solicitând totodata instantei de judecată să-l oblige pe creditor la plata unei cauțiuni." a declarat avocata Mihaela Florea pentru Puterea.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray