2020-08-07 01:37

Eugen RĂDULESCU, director BNR: „Avem cel mai mic sistem bancar din UE!”

 |  18:14
Eugen RĂDULESCU, director BNR: „Avem cel mai mic sistem bancar din UE!”

România înregistrează ce mai redusă pondere a activelor sectorului bancar în Produsul Intern Brut, în comparaţie cu ţările din regiune şi media Uniunii Europene, a afirmat, sâmbătă, la Sinaia, şeful Direcţiei de Stabilitate Financiară din Banca Naţională a României (BNR), Eugen Rădulescu, menţionând că vorbeşte în nume personal, informează Agerpres.

"Avem cel mai mic sistem bancar din Uniunea Europeană... Media Uniunii Europene este la 245 (% pondere în PIB - n. r.), coborând de la 350-400 înainte de criză, şi acum a ajuns la 245. Noi ne-am învârtit în jurul lui 50% şi aici stăm, ceea ce este foarte, foarte departe şi reprezintă una dintre marile piedici pe care le avem pentru o dezvoltare sănătoasă pe termen lung", a spus Eugen Rădulescu, la un seminar organizat la Sinaia de Consiliul Concurenţei şi Consiliul Patronatelor Bancare din România.  Conform acestuia, la nivelul sistemului financiar autohton, sistemul bancar rămâne dominant, însă în scădere în comparaţie cu valorile din anii anteriori. Potrivit unei prezentări făcute de reprezentantul BNR, corporaţiile apelează într-o măsură mai mare la împrumuturi de la o instituţie de credit, băncile având de asemenea o înclinaţie mai ridicată pentru companiile de dimensiuni mari, cu fluxuri importante de numerar şi deţineri active mai însemnate. Circa 56% dintre companiile de dimensiune mare aveau un credit bancar în iunie 2018, comparativ cu 11% dintre IMM-uri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-06Parerea ta...

ANONIM
07 Oct 2018

Da aveti cel mai mic sistem bancar ,dar de ce Mi se pare ca salariile nu sunt cele mai mici Pe mosul Adrian Vasilescu de 80 de ani cat il mai tineti acolo Sunteti o mana de bosorogi care tineti ocupate niste locuri ale unor tineri capabili iar voi cu nerusinare va lamentati ca ,,avem cel mai mic sistem bancar din lume''Avem cei mai batrani sefi la BNR cu cele mai mari salarii si nu facem mai nimic Asa trebuia sa spui
ANONIM
11 Oct 2018

Ăsta zice că dorește să împrumute companiile străine care nu se împrumută de la sistemul bancar românesc ?
ANONIM
11 Oct 2018

Cu astfel de directori la BNR opinați că este explicabilă și creșterea ROBOR ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz