2020-02-18 20:24

Eugen Teodorovici: Impozitarea bacşişului a fost o experienţă şi nu un eşec

 |  08:05
Eugen Teodorovici: Impozitarea bacşişului a fost o experienţă şi nu un eşec

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că impozitarea bacşişului a fost "o experienţă şi nu un eşec". Discuțiile au avut loc la solicitarea grupului popular şi democrat, în cadrul "orei ministrului", prevăzută pe ziua de luni în noul regulament al Camerei.

"Această idee, a impozitării bacşişului a apărut în 2012, măsura a fost adoptată acum în contextul binecunoscut al controlalelor ANAF, mai precis atunci când se găseau în case de marcat diferenţe de bani nefiscalizate. Întreaga piaţă era nemulţumită de închiderea firmelor, aşa că am optat pentru această soluţie. Important este faptul că nu a fost o măsură pentru a mări taxele la buget, ci pentru a rezolva o problemă punctuală. Implementarea măsurii convenită cu reprezentanţii industriilor cu profil a ridicat şi alte nemulţumiri, iar pentru a le rezolva, am organizat o nouă consultare la sfârşitul săptămânii trecute şi am încercat să găsim împreună soluţii alternative, care să fie în beneficiul ambelor părţi. Concluzia întâlnirii a fost aceea de a renunţa la bacşişul reglementat prin Ordonanţa de urgenţă 8/2015. Au fost voci în cadrul acestei întâlniri care au susţinut păstrarea măsurii într-o formă opţională, dar, având în vedere că în practică apar situaţii care nu pot fi rezolvate, am renunţat la această măsură. Impozitarea bacşişului a fost o măsură convenită cu piaţa, iar reunţarea la impozitarea bacşişului a fost, de asemenea, o decizie luată de comun acord. A fost o experienţă şi nu un eşec, pentru că ar trebui să nu uităm că aceasta înseamnă democraţie, dialog şi nu consultare şi nu măsuri arbitrare. Evident opoziţia a ştiut să înlocuiască aceste soluţii cu speculaţii şi cu atacuri politice", a afirmat ministrul Eugen Teodorovici.

Deputatul PNL Andreea Paul a declarat că intervenţia ministrului Teodorovici este caracterizată prin "tupeu şi aroganţă", motiv pentru care liberalii cer demisia ministrului şi restituirea sumelor din impozitarea bacşişului integral.

"Ministrul Teodorovici nu are decât o singură soluţie normală: demisia. Avem prea mulţi miniştri fără simţul normalităţii. E groaznic cum miniştrii au înţeles să folosească codul fiscal ca un instrument politic", a precizat Andreea Paul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-19Parerea ta...

ANONIM
19 Mai 2015

BIZDARULE eficientizeaza sitemul resurselor bugetare, metodele de colectare a taxelor si impozitelor si redu la maxim risipa bugetului. Dai resposabilitate in reducerea evaziunii fiscale la ZERO in PORTURILE MARITIME si FLUVIALE din jud Constanta lui BASESCU, MAZARE, ETC si tu lasa bizdareala zilnica, saptamanala si lunara pt cand vei pleca in C.O..Ce zici broscare sau gustere de Rosiori, care ajusasi mare trezorier??Te-ai dus cu o armata ANAF in zilele de 1-2 MAI a.c. in jud CT si nu ai gasit macar un container in PORT in neregula, ati alergat dupa mici si bere fi-var rusine sa va fie de autoritati ce rahat, asta inseamna ca tu NU ai nici 1,5 neuroni.
GEORGE BALTARU
19 Mai 2015

Lasati bacsisul in pace! Recuperati banii furati de toti marii puscariasi, (parlamentari, ministri, oameni de afaceri, etc) nu pierdeti timpul cu maruntisuri.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine