2020-08-08 02:56

Eugen Teodorovici: Noul Cod fiscal va rămâne în forma aprobată iniţial de Parlament

 |  14:44
Eugen Teodorovici: Noul Cod fiscal va rămâne în forma aprobată iniţial de Parlament

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că noul Cod Fiscal va rămâne în forma aprobată iniţial de Parlament. Teodorovici a susţinut că nu vede neapărat care ar fi efectul puternic al aplicării treptate a unor măsuri.

"Cred că acest Cod Fiscal va rămâne în forma deja adoptată de către Parlament. Nu văd ce altfel de discuții ar mai putea să fie pe măsuri. Nu văd neapărat care ar fi efectul puternic al aplicării treptate a unor măsuri. Eu sunt pentru a produce în economie toate acele efecte de care economia are nevoie, dar efecte considerabile. Pentru că, altfel, o amăgire a aplicării treptate a unor astfel de măsuri nu ar produce efectele scontate", a precizat ministrul Eugen Teodorovici, potrivit Agerpres. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că România nu-şi mai permite politici care să genereze prosperitate doar pe termen scurt, iar dezvoltarea economică se obţine prin politici bine gândite. Şeful statului a ţinut să precizeze că a cerut Parlamentului reexaminarea noului Cod fiscal cu „motivaţia prudenţei şi responsabilităţii în plan fiscal-bugetar”.

"Recent, am solicitat Parlamentului reexaminarea Codului fiscal. Am făcut acest lucru cu motivaţia prudenţei şi responsabilităţii în plan fiscal-bugetar. România are nevoie de relaxare fiscală, însă contează foarte mult maniera în care se realizează aceasta. Pentru consolidarea performanţelor recente, politicile fiscal-bugetare trebuie să fie sustenabile. Dezvoltarea reală, calitativă, se obţine prin politici economice bine gândite, care depăşesc interesele politice şi rezolvă problemele profunde ale economiei noastre”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, în mesajul transmis miercuri Conferinţei Ştiintifice Anuale a Economiştilor Români din Mediul Academic din Străinătate, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului susţine că „după 25 de ani de reforme, am putea spune că tranziţia economică a fost, în cele din urmă, încheiată”. „Am lăsat în urmă un sistem plin de defecte, care ne-a oferit însă o lecţie esenţială: viziunea economică este decisivă pentru bunul mers al societăţii", a completat şeful statului.

Preşedintele a ţinut să precizeze că România are nevoie de o abordare care să corecteze erorile trecutului.

“România are nevoie de o abordare echilibrată şi responsabilă, una care să corecteze erorile trecutului, în favoarea unor beneficii sustenabile. Nu ne mai putem permite politici care să genereze prosperitate doar pe termen scurt, fără să consolidăm bazele reale ale progresului economic: proprietatea privată şi piaţa concurenţială, acumularea de capital şi stimularea investiţiilor, inovarea şi antreprenoriatul, libertatea economică şi competitivitatea. Acestea sunt sursele prosperităţii generale, a creării de locuri de muncă productive şi bine plătite”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-31

In legatura cu acest articol...

Cod Fiscal. Motivul reexaminării

Victor Ponta: Noul Cod fiscal este bun pentru România şi pentru oricine vrea ca ţara să nu mai trăiască din criză în criză

Isărescu: Noul Cod Fiscal, inaplicabil în forma actuală

Eugen Teodorovici: Noul Cod Fiscal va fi adoptat în aceeași formă
Parerea ta...

ANONIM
31 Iul 2015

BAI BIZDARE DUTE LA FURAT CA NU AI NIMIC BUN IN CAP PT A FACE POLITICA SAU ADMINISTRATIE PUBLICA . ESTI UN GUNOI UMAN DEZAXAT ..........
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz