2019-11-12 23:56

Eugen Teodorovici: Transporturile nu primesc bani în plus la rectificare. Ministerul arată lipsă de profesionalism

 |  11:36
Eugen Teodorovici: Transporturile nu primesc bani în plus la rectificare. Ministerul arată lipsă de profesionalism

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, duminică seara, că Guvernul nu va suplimenta, la rectificarea bugetară, bugetul Ministerului Transporturilor deoarece instituţia arată lipsă de profesionalism. Teodorovici a susţinut că Transportul este sectorul care „ne dezamăgeşte în continuare”.

„Cel puţin pe mine personal, care şi cunosc foarte bine acest sector, pot să spun că mă dezamăgeşte, din păcate, an de an. Pe de o parte, pentru că nu cheltuie banii pe care îi au alocaţi, pentru că ştim foarte bine, de cheltuirea acestor bani pe acest sector se leagă, într-un fel sau altul, dezvoltarea întregii economii. Deci, pe de o parte, nu cheltuie banii, pe de altă parte, mai vin şi solicită bani suplimentari", a precizat Eugen Teodorovici, în cadrul unei emisiuni la Digi24.

Ministrul Finanţelor a ţinut să menţioneze că, la rectificarea bugetară, Ministerul Transporturilor nu va primi bani în plus.

"Le-am spus foarte clar: nici nu discutăm! Vreau să văd la zi, pe fiecare proiect în parte, dovada că voi cheltuiţi aceşti bani până la final de octombrie, când va avea loc o a doua rectificare a acestui buget! Altfel, nu alocăm suplimentar ca să creştem artificial deficitul. Pentru că altfel, ce înseamnă asta? Dacă eu dau mai departe, la Transporturi, înseamnă că domenii precum sănătatea, educaţia, investiţii sunt văduvite, pentru că trebuie să dau într-o parte unde de fapt nu se cheltuie banii", a explicat Eugen Teodorovici.

Ministrul susţine că Ministerul Transporturilor a dat dovadă de „lipsă de profesionalism”.

"Ei merg pe baza unei abordări destul de, să spunem, lipsite de profesionalism. Eu ştiu aşa: când ai un contract de achiziţie publică pe un proiect de investiţie – în cazul lor, o autostradă – trebuie să ştii foarte clar, lună de lună, ce se lucrează, care este previziunea de plăţi a acelei firme de construcţii, s-o analizez şi prin prisma mea: adică, ăla poate să ceară, nu ştiu, sume foarte mari, dar eu văd exact dacă se justifică o astfel de sumă. Şi atunci, în mod responsabil, să cer mai departe la Finanţe alocarea acelei sume", a afrmat Eugen Teodorovici.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-27

In legatura cu acest articol...

Victor Ponta: Guvernul se reuneşte marţi pentru prima rectificare bugetară din acest an: Nimeni nu pierde niciun leu

Rectificarea bugetară. Transporturile, Sănătatea şi Cultura vor avea bugete diminuate
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray