2020-01-25 13:07

EVENIMENT DE BUSINESS. Competiţia în afaceri, premiată la Topul Firmelor din Bucureşti

 |  18:01
EVENIMENT DE BUSINESS. Competiţia în afaceri, premiată la Topul Firmelor din Bucureşti

Cele mai performante companii cu sediul social în capitală sunt premiate miercuri, 22 octombrie, în cadrul ediţiei a XXI-a a Topului Firmelor din Municipiul Bucureşti, de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB). Este vorba despre aproape 4.000 de societăţi comerciale dintre cele care au depus bilanţul aferent anului trecut. Festivitatea va avea loc la Sala Nicolae Titulescu, din incinta Complexului expoziţional ROMEXPO.

Potrivit organizatorilor, la acest eveniment important pentru viaţa economică a Capitalei, organizat sub semnul competiţiei în afaceri, participă manageri ai celor mai performante companii bucureştene, personalităţi de prim-plan din spaţiul economic, academic şi diplomatic din România, membri ai Guvernului, oficialităţi de la nivelul Instituţiei Prefectului, primăriilor de sector şi organizaţiilor neguvernamentale – asociaţii profesionale, camere de comerţ şi organizaţii patronale. Laureaţii topului au fost stabiliţi conform unei metodologii severe şi complexe, aprobată şi aplicată unitar, la nivelul întregului sistem cameral.În stabilirea clasamentelor finale au fost luaţi în calcul indicatori precum: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi eficienţa utilizării capitalului angajat, calculaţi în baza a 16 elemente extrase din situaţiile financiare depuse de companii la Ministerul Finanţelor Publice şi la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Potrivit metodologiei de top, dintre cele 135.872 de firme cu sediul social în Capitală, care au depus bilanţul aferent anului 2013, au îndeplinit criteriile de eligibilitate 31.329 firme, adică 23% din total. Dintre acestea, Camera bucureşteană premiază 3.919 firme, adică 12,5% din totalul firmelor considerate eligibile, şi care reprezintă 3% din totalul firmelor care au depus bilanţul pentru 2013. Cele mai multe companii premiate de Camera bucureşteană activează în domeniul serviciilor (1.474 firme, 38% din total), fiind urmate de firmele cu profil industrial (961 firme, 25% din total) şi de companiile din domeniul comerţ-turism (773 firme, 20% din total). În clasamentul întocmit de Camera bucureşteană ponderi mai reduse revin cercetării, dezvoltării inovării (9%, respectiv 372 de entităţi premiate), construcţiilor (6%, adică 232 de companii) şi agriculturii, silviculturii şi pescuitului (3%, respectiv 107 companii). Pentru stabilirea unui clasament cât mai obiectiv, în cadrul fiecărei grupe sunt premiate companiile pe cinci clase de mărime: întreprinderi foarte mari, mijlocii, mici şi microîntreprinderi.

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti acordă şi anul acesta o serie de premii speciale pentru cei mai vechi membri ai Camerei, dar şi celor mai activi membri din anul 2014. Nu în ultimul rând, un trofeu special pleacă la „Partenerul anului”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine