2020-05-29 11:10

EXCLUSIV. Grup Servicii Petroliere încet, dar sigur, spre FALIMENT! Gabriel Comănescu și-a lăsat în ghearele băncilor și biroul personal!

 |  22:24
EXCLUSIV. Grup Servicii Petroliere încet, dar sigur, spre FALIMENT! Gabriel Comănescu și-a lăsat în ghearele băncilor și biroul personal!

Marius Florian

Așa cum am promis, PUTEREA continuă dezvăluirile din „ograda” Grup Servicii Petroliere (GSP), companie și gigant românesc care care se confruntă cu vremuri din ce în ce mai grele și, totodată, pentru „tatăl, fiul și duhul sfânt” al candidatului PNL la Primăria Constanța, Vergil Chițac. Gabriel Comănescu, președintele GSP, se află într-o situație strigătoare la cer. PUTEREA a scris recent în nenumărate rânduri despre belelele cu care se confruntă Comănescu, dar și despre intențiile acestuia de a reveni în prim-plan, prin acapararea administrației locale constănțene.

Așa cum am prezentat de fiecare dată, revenim și acum cu dovezi, care atestă grozăviile în care se scaldă GSP. Datori până peste cap, aflați în dificultatea rambursării datoriilor, reprezentanții GSP au dat gaj la bancă tot ce au la îndemână, inclusiv biroul personal al lui Comănescu!

Puterea de Constanța a intrat în posesia unui document al Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor GSP, din 16 decembrie 2015. Ca de obicei, ne rezervăm protecția sursei, așa că trecem la dezvăluiri. Așa cum reiese din Hotărârea nr. 27, din 16.12.2015, încheiată în șase exemplare (o copie ajungând în posesia Puterea de Constanța), acționarii au stabilit și l-au desemnat pe Gabriel Comănescu să se asigure de următoarele: ipoteca de rang I asupra a trei imobile situate în Constanța, Port Constanța, dana 34; ipoteca imobiliară asupra bunului Simulator Foraj Drill – 6000; ipoteca imobiliară asupra conturilor curente de disponibilități în RON și valută prezente și viitoare deschise de GSP la EximBank, bancă despre care vom discuta mai jos; alte garanții imobiliare; precum și un contract de cesiune a polițelor de asigurare cu privire la navele: GSP Phoenix, GSP Vega și Uranus, „care vor fi constituite în favoarea Exim atât în nume propriu cât și în nume și contul statului român”, navele respective fiind exact mândriile lui Gabriel Comănescu!

Situația catastrofală a GSP este explicabilă. Compania lui Gabriel Comănescu a beneficiat, în 2010, de la EximBank, de o linie de credit de opt milioane USD și peste 38 milioane lei. În 2011, a mai venit un contract, în valoare de 31,5 milioane lei și, în același an, încă două creditări de 58 milioane USD, de la BCR.

Între timp, anii de glorie s-au terminat pentru GSP, ceea ce echivalează în prezent cu incapacitatea de plată, motiv pentru care acționarii întruniți în ședința menționată au cerut, printre altele, „un act adițional la Contractul Multivalută Exim prin care, printre altele, se prelungește perioada de creditare până la 11 decembrie 2017” sau „un act adițional la Contractul RON Exim prin care, printre altele, se prelungește perioada de creditare până la 11 decembrie 2017”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-19

GALERIE MEDIA

Parerea ta...

UN NATIONALIST ROMAN
18 Feb 2016

IAR ACUM CAPITALISTI MAFIOTI AUSTRIECI , AU FURAT TOT PETROLUL TARI . SI NE FAC SI DATORI VINDUTI . OPRITI TOATE EXTRAGERILE DE PETROL DIN TARA NOASTRA . CUMPARATI PETROL SI BAGATI IN SONDE PENTRU MAI TIRZIU , REZERVE STRATEGICE . ACUM VREA SA LE PUPAM MINA CA FURA PETROLUL NOSTRU . AU LEFURI DE MII DE EURO , CU COLABORATORI SI TRADATORI DE LA NOI . OPRITI EXTRAGERILE TOTALE DE PETROL SI GAZE . MAFIOTI . PLECATI DIN TARA HOTILOR .
UN TRADATOR DE TARA PENTRU UN
03 Aug 2016

Ba da prost esti.Totusi stii sa scrii.Ciudat foarte ciudat.
GEORGE
07 Noi 2016

Angajatii de la GSP nu si-au luat salariile de aproape un an de zile
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine