2019-10-16 02:59

EXCLUSIV. Peste 44 DE MILIOANE DE EURO vrea să dea Compania de Drumuri pentru marcaje rutiere pe autostrăzi

 |  14:16
EXCLUSIV. Peste 44 DE MILIOANE DE EURO vrea să dea Compania de Drumuri pentru marcaje rutiere pe autostrăzi

Compania Națională pentru Administrarea Drumurilor Naționale și Autostrazilor vrea să angajeze o companie care să faca marcaje rutiere pe autostrăzile din România în următorii patru ani. Potrivit anunțului de licitație postat în acest sens pe site-ul public de achiziții, cel care va fi angajat va trebui să asigure marcajele necesare pe 747 de kilometri de autostrada.

Șefii de la Drumuri au estimat valoarea contractului la 200,94 milioane de lei, adică aproximativ 44 de milioane de euro. În anii 2012 si 2013 s-a mai organizat o licitație în acest sens. Potrivit specialiștilor, șefii de la Drumuri sunt nevoiți să organizeze periodic licitație, pentru că marcajele rutiere licitate de-a lungul timpului nu rezistă pentru că sunt realizate cu materiale mai ieftine. 

Firme amendate de Consiliul Concurenţei pentru licitaţii trucate

În toamna anului2012, Consiliul Concurenţei a anunţat că a amendat cinci firme pentru trucarea unei licitaţii organizate de CNADNR pentru executarea marcajelor rutiere. Firmele amendate au fost Plastidrum, Signature Semnalizare, Swarco România, Swarco Heoscont Strassenmarkierung şI Eleftherios Kokkinakis, iar amendă a fost de peste 3 milioane de lei (663.000 de euro).

Cele cinci companii au participat la licitaţie în cadrul a două asocieri: Plastidrum-Signature Semnalizare, respectiv Swarco-Swarco Heoscont Strassenmarkierung -Eleftherios Kokkinakis. Înţelegerea anticoncurenţială a constat în coordonarea modului de acţiune la procedura de achiziţie publică, astfel încât prima asociere să câştige licitaţia, iar cea de-a două să asigure numărul minim, de doi participanţi, necesar în cadrul procedurii de licitaţie deschisă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray