2020-08-10 21:26

EXCLUSIV. Program de lucru de 4 zile pe săptămână la CFR SA, cu reducerea corespunzătoare a salariilor

 |  15:22
EXCLUSIV. Program de lucru de 4 zile pe săptămână la CFR SA, cu reducerea corespunzătoare a salariilor

Directorul general al CFR SA, Ioan Pintea, a emis astăzi o dispoziție prin, începând de miercuri, se reduce temporar, pentru 30 de zile, activitatea salariaților cu „funcții de specialitate și administrativ, precum și a salariaților din activitatea de instruire și primire-predare/distribuție material, scule și produse finite”.

Conform Ordinului nr. 40/18.03.2020 (vezi documentul în facsmil), directorul general al CFR SA, Ioan Pintea, „reducerea temporară a activității salariaților prevăzuți la alin 1 (adică cei mai sus menționați - n.r.) se face prin reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe săptămână, cu reducerea corespunzătoare a salariului”. Totodată, în dispoziția directorului Ioan Pintea se mai precizează că „reducerea programului de lucru de la 5 la 4 zile pe săptămână se aplică prin repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii, 8 ore pe zi timp de 4 zile, în zilele de Luni, Marți, Miercuri și Joi”. Ca urmare a acestei dispoziții, „contractal individual de muncă se suspendă, fără încetarea contractului colectiv de muncă”. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-19

Documente:Parerea ta...

CUCUDURU
23 Mar 2020

Domnilor guvernanti est o inginerie de la cei dela CFR si va rog sa faceti un calcul si anume: 1, Cat reprezinta o yi in minus in RON ca si economie. 2, Cat reprezinta 75% somaj dehnic la salariile lor uriase. Sigur ca le convine 4 zile pe saptamana la salariile lor uriase! Acelasi calcul trebuie facut la CNAIR Bucuresti si la toti bugetarii. Somajul tehnic este o solutie perfecta.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz