2019-10-18 04:22

EXCLUSIV. După ce a deschis o linie de creditare de 100 de milioane de lei, CFR Călători s-a împrumutat la Banca Transilvania de 3,2 milioane de euro

 |  17:41
EXCLUSIV. După ce a deschis o linie de creditare de 100 de milioane de lei, CFR Călători s-a împrumutat la Banca Transilvania de 3,2 milioane de euro

Societatea Naţională SNTFC CFR Călători SA a încheiat un noucontract de credit, în valoare de 3.250.000 de euro, pentru care a gajat cumaterialul rulant aflat în proprietatea sa. Creditul, acordat în urma uneilicitaţii deschise de către Banca Transilvania, face parte dintr-o linie decreditare deschisă în valoare de 100 de milioane de lei.

Licitaţia în vedereaacordării acestui credit a fost organizată de către CFR Călători la data de 10noiembrie 2010, iar singura ofertă depusă a fost aceea a Băncii Transilvania.Astfel, în urma analizării ofertei, la data de 26 noiembrie 2010, CFR CălătoriSA a atribuit băncii contractul, pentru un credit în valoare de 11.010.000 lei,fără TVA.

Potrivit caietului desarcini întocmit de autoritatea contractantă şi publicat pe site-ul SEAP,procedura a fost iniţiată în vederea contractării unei linii de finanţarerevolving în cuantum de 100.000.000 de lei, iar modul de funcţionare a soluţieide finanţare aleasă este prin trageri şi rambursări multiple pe perioada devalabilitate a contractului. BancaTransilvania ar pune linia de credit la dispoziţia CFR Călători SA pe o perioadă de un an. Potrivit documentaţiei deatribuire, linia de credit contractată va fi utilizată pentru refinanţarea uneilinii de credit deja existentă la o altă bancă comercială.

Pentru acest împrumut, CFR Călători SA a garantatcu tot materialul rulant aflat în dotarea sa, banca punând totodată gaj asupracontului curent deschis la Banca Transilvania. Mai mult, autoritateacontractantă a asigurat împrumutul la un asigurător agreat de către banca de lacare a luat acest credit. Potrivit documentaţiei de atribuire, rambursareacreditului se va face integral la scadenţă, cu posibilitatea de prelungireconform legislaţiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-04-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray