2019-12-06 04:44

FAO: Preţul la produsele alimentare la nivel mondial, la cel mai redus nivel din ultimele şase luni

 |  12:33
FAO: Preţul la produsele alimentare la nivel mondial, la cel mai redus nivel din ultimele şase luni

Indicele prețurilor produselor alimentare la nivel mondial a înregistrat în luna iulie cel mai redus nivel din ultimele șase luni. Datele Organizaţiei Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) arată că această scădere a fost generată în principal de micşorarea preţurilor la cereale, produse lactate și uleiuri vegetale. În ceea ce priveşte creșteri de preţuri, acestea s-au înregistrat la carne și zahăr, transmite Reuters, citat de Agerpres.

FAO prezintă lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de prețuri înregistrate de un coș de alimente format din cereale, oleaginoase, lactate, carne și zahăr.

Acest indice a atins în luna iulie o valoare medie de 203,9 puncte, în scădere cu 4,4 puncte (sau 2,1%) față de valoarea înregistrată în iunie. FAO a menţionat că indicele prețurilor la cereale a atins luna trecută o medie de 185,4 puncte, cu 10,7 puncte (sau 5,5%) mai puțin decât în iunie. Acest fapt a fost posibil în principal datorită așteptărilor privind producțiile ridicate așteptate în marile state producătoare de cereale.

De asemenea, FAO și-a îmbunătățit estimările privind producția mondială de cereale înregistrată în 2014, până la nivelul de 2,498 miliarde tone, cu 18 milioane tone mai mult decât prognozele anterioare.

Totodată, FAO a îmbunătățit şi estimarea privind stocurile mondiale de cereale la sfârșitul sezonului din 2015 la 604,1 milioane tone, cu 5% mai mult decât precedenta prognoză, de 576 milioane tone.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray