2020-04-08 15:36

Ferma invizibilă în declarația de avere a unui secratar de stat din Ministerul Agriculturii

 |  10:59
Ferma invizibilă în declarația de avere a unui secratar de stat din Ministerul Agriculturii

În timp ce în presă de agricultură au apărut ample emisiuni despre fermă deținută de secretarul de stat Emil Dumitru în județul Călărași, în declarația de avere acesta nu are fermă, animale. Dar are ample terenuri agricole. Secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii care ne-a răspuns că este confidențial dacă mai face afaceri în agricultură.

VEZI AICI ferma prezentata chiar de catre Emil Dumitru.

Ziarul Puterea a solicitat secretarului de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florin Dumitru, să ne precizeze dacă mai deține ferma din Călărași și dacă mai face afaceri în agricultură, având în vedere că este unul dintre factorii de decizie de la Ministerul Agrculturii. Am întrebat dacă, așa cum prevede legea, în 30 de zile a renunțat la afaceri, pentru a nu fi în conflict de interes. Răspunsul este halucinant: este confidențial. 

Mai mult, secretarul de stat care decide politica pe agricultură este, întâmplător sau nu, într-o relație foarte strânsă cu patronul de la Jidvei, unde are angajată soția acestuia. Totodată, acesta a încasat de la Organizația Patronală Interprofesională Vitivinicola 54.000 de lei, iar ca membru CES 15.500 de lei. 

Redam raspunsul dat de Biroul de Presa al Ministerului Agriculturii:

"Referitor la solicitarea dvs. înregistrată cu nr. 111036/17.02.2020 la Serviciul de Presă și Relații Publice vă comunicăm următoarele: Secretarul de stat Emil Dumitru a depus declarația de avere și declarația de interese conform legii. Precizăm că celelalte aspecte din solicitarea dvs. se încadrează în prevederile GDPR și nu fac obiectul Legii 544/2001"

Vezi AICI declaratia de avere a secretarului de stat. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine