2020-08-09 12:31

Firma care deţine City Mall Bucureşti a cerut insolvenţa în instanţă

 |  18:59
Firma care deţine City Mall Bucureşti a cerut insolvenţa în instanţă

VictoriaHolding, care deţine City Mall Bucureşti, a cerut vineri insolvenţa îninstanţă, după ce acţionarii firmei au anunţat că au dificultăţi în rambursareaunui credit de 40 de milioane de euro contractat de la Bank Austria. Termenulde judecată a dosarului este marţi, 2 noiembrie. Victoria Holdings, prin carefondul australian de investiţii APN European Retail Trust deţine City Mall dinBucureşti, a anunţat în octombrie că are dificultăţi în a rambursa o datorie de40 de milioane de euro către Bank Austria, scadentă în noiembrie, şi cărenegociază termenii contractului de credit. Fondul de investiţii trebuie săramburseze în noiembrie 40 milioane de euro dintr-un credit de la Bank Austria(divizia austriacă a UniCredit). "Anumiţi termeni din contractul deîmprumut au fost încălcaţi. În consecinţă, creditul este în default(incapacitate de plată, n.r.)", se arată într-un raport al APN, citat deMediafax.

APN EuropeanRetail Trust a cumpărat în 2006 mall-ul cu 103,5 milioane de euro. Centrulcomercial a fost evaluat la jumătatea anului la 35,4 milioane de euro, încondiţiile în care în iunie 2009 valoarea sa era de 51,6 milioane de euro, ceeace înseamnă o depreciere de 31% într-un an. Faţă de preţul de achiziţie, din2006, City Mall a pierdut 66% din valoare. "Victoria Holdings continuănegocierile cu finanţatorul pentru a agrea termeni satisfăcători pentruextinderea împrumutului. Aceste discuţii nu s-au finalizat până la dataemiterii acestui raport. Compania-mamă acoperă serviciul datoriei City Mall încuantum de maximum 10 milioane de euro (25% din valoarea datoriei, n.r.)",se menţionează în raport.

APN European Retail Trust a obţinut în primeleşase luni venituri din închirierea CityMall din Bucureşti de doar 308.000 de euro, de peste zece ori mai puţin faţă deaceeaşi perioadă a anului trecut. "Operaţional s-a înregistrat o scăderecu 91% a veniturilor din chirii obţinute din City Mall România, din cauzareducerii chiriei, pierderii unei părţi din chiriaşi şi a expirării unorcontracte de închiriere", se menţionează în raportul fondului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-07-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz