2020-02-18 20:34

Fiscul șterge datorii de peste 800 de milioane de lei pentru companii și persoane fizice

 |  17:54
Fiscul șterge datorii de peste 800 de milioane de lei pentru companii și persoane fizice

ANAF a decis să anuleze datorii ale companiilor de 752,4 milioane lei și ale persoanelor fizice de 56 milioane lei, potrivit Profit.ro. În total, firmele au depus 16.525 de cereri, iar persoanele fizice alte 19.124 de solicitări, până la termenul limită legal, de 30 iunie.

Cererile, depuse în baza OUG 44/2015, au vizat ștergerea accesoriilor aferente obligațiilor de plată principale către buget, administrate de ANAF, restante la 30 septembrie 2015.

Companiile și persoanele fizice care au vrut să beneficieze de facilitate trebuiau să îndeplinească o serie de condiții:

    - Să stingă până la data de 31 martie 2016:  toate obligațiile principale restanțe la 30 septembrie 2015, inclusiv, precum și o cotă de 45,8% din dobânzile aferente obligațiilor principale restante la 30 septembrie 2015, până pe 30 iunie 2016, precum și toate obligațiile de plată principale cu termene de plată cuprinse între data de 1 octombrie 2015 și până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor.

    - Să depună toate declarațiile fiscale până la data depunerii cererii de anulare .

Ca urmare, ANAF a anulat datoriile reprezentând penalități de întârziere, o cotă de 54,2% din dobânzi și o cotă de 77,1% din majorările de întârziere. Prin această facilitate, ANAF a urmărit recuperarea unor debite principale neachitate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-02Parerea ta...

GEORGETA
02 Aug 2016

Oare firmelor bune platnice cind lise va da ceva gratis sau se merge pe ideea"Cine-i harnic si munceste ori e prost ori nu gindeste" Au datori, puneti osul la treba si puneti-.le sechestru, nu-i rugati sa va dea banii dupa ani de zile si le mai faceti si scutiri.Daaaar pentru asta ar trbuii sa va faceti treaba bine si este forte greu.Este mai usor sa va incasati lefurile vostre babane si primele tot asa.
ANONIM
03 Aug 2016

Oare cati dintre cei care beneficiaza de stergeri de datorii au beneficiat si de contracte cu statul ? Or fi fost achitari cu intarzieri din partea statului ? Or fi primit si "subventii" dintre cei care ar beneficia de stergeri de datorii ? Considerati ca stergerea de datorii poate fi si o forma "mascata" de "subventionare" ? Isi recunoaste oare astfel statul o parte din contributia la datoriile firmelor ce ar putea fi cauzata de plati efectuate cu intarziere la contractele atribuite din bani publici ?
ANONIM
03 Aug 2016

Oare cati dintre cei care au acumulat datorii au in administrare sau in concesiune bunuri publice ?
UN CETATEAN
03 Aug 2016

Da, sterge de datorii frime ales pe ochi frumosi, dar pune impozite pe case pentru veteranii de razboi si vaduvele de razboi si ale veteranilor, inclusiv pentru persoane cu handicap. Halal fisc, halal tara! Dreptatea merge cu capul spart !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine