2020-03-30 13:20

Florin Cîțu: Dacă nu facem nimic în următoarea lună și jumătate, deficitul bugetar va depăși 4% din PIB

 |  11:53
Florin Cîțu: Dacă nu facem nimic în următoarea lună și jumătate, deficitul bugetar va depăși 4% din PIB

România este pe punctul de a depăși cu mult obiectivul de a ne păstra în ținta de deficit de 3%.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, susține că există chiar pericolul ca deficitul bugetar la finalul anului să depășească 4%, cu peste un punct procentual peste limita maximă acceptată.

Deficitul bugetar la 10 luni este 2,84% din Produsul Internt brut, nivel care depăşeşte estimarea pentru întregul an, iar dacă nu facem nimic în următoarea lună şi jumătate deficitul bugetar va depăşi 4%, a declarat joi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

"Deficitul la 9 luni trebuia să fie 2,28%, execuţia la 9 luni este 2,60%. Azi, vă prezint execuţia la 10 luni, exact cum mi-a predat-o domnul Teodorovici, 2,84%. Este exact ceea ce am preluat (...) Deficitul astăzi, aşa cum arată situaţia, dacă nu facem nimic, mai avem o lună şi jumătate până la finalul anului, deficitul bugetar este în jur de 4%, mai precis peste 4%", a spus Cîţu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-14Parerea ta...

BORFAș
14 Noi 2019

Oare ....si.a luat doza inainte de a vorbi ??? E ministru de cca 10 zile si nu face nimic ...decat sa se vaite...LA MUNCAAAAA ....daca nu ALUPIGUS
ANTIMAFIA
14 Noi 2019

Orban catu isarescu arestati urgent pentru distrugerea tarii.catu un dement care trebuie internat la spitalul de nebuni.
MUNCA
14 Noi 2019

Sa nu va imaginați ca derbedei din PSD au lăsat lucrurile in roz iar prin robinetele a milioanelor de romani curge apa calda si mierea ? Au dispărut 8 ,4 miliarde de euro la care dl Mugur Isărescu este absent. In ce investiți lovește acești banii ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine