2020-08-12 12:49

Florin Cîțu: Discutăm cu sistemul bancar pentru amânarea ratelor pentru 2-3 luni

 |  21:11
Florin Cîțu: Discutăm cu sistemul bancar pentru amânarea ratelor pentru 2-3 luni

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat sâmbătă seara, la Digi24, că se află în discuții cu mediul bancar pentru ca cetățenii care au rate la bănci să poată plăti cu întârziere, date fiind dificultățile generate de criza epidemiei de coronavirus.

„Avem discuții cu sistemul bancar să amâne plata cu două-trei luni a ratelor”, a spus ministrul Finanțelor, precizând că reprezentanții băncilor au răspuns pozitiv apelului făcut de guvern pentru găsirea de soluții în vederea ajutorării populației.

Întrebat dacă această amânare de plată ar fi doar pentru cei aflați în carantină sau pentru categorii mai largi de cetățeni, Cîțu a spus că nu știe încă, discuțiile nu s-au finalizat.

Ministrul a precizat că se află în discuții și cu mediul de afaceri pentru găsirea de soluții și pentru companii, fiind luate în calcul măsuri fiscale care să îi sprijine pe întreprinzători.

Florin Cîțu a dat asigurări că se vor face „injectări de lichidități”, astfel încât să se asigure plata salariilor, a pensiilor și a ajutoarelor sociale.

El a făcut apel la populație să folosească plățile online, având în vedere că „există niște probleme la ATM-uri”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz