2020-08-05 14:22

FMI: Vânzarea CFR Marfă, preconizată în luna mai 2015

 |  07:26
FMI: Vânzarea CFR Marfă, preconizată în luna mai 2015

Potrivit raportului publicat marți de Fondul Monetar Internațional, vânzarea pachetului majoritar de acțiuni la CFR Marfă este preconizată a avea loc în mai 2015, autoritățile având în plan restructurarea companiei și, simultan, relansarea procesului de privatizare.

Managementul CFR Marfă a elaborat o listă cu măsurile de restructurare, incluzând reducerea cheltuielilor de personal, pentru a readuce compania pe profit în 2014 și a preveni acumularea de arierate, relatează Agerpres.

Autoritățile s-au angajat să sprijine managementul CFR Marfă în procesul de restructurare, și bugetul companiei pentru 2014 include aceste măsuri.

În cazul în care restructurarea nu va avea efectele dorite, autoritățile au fost de acord să exploreze și alte variante pentru ca procesul de restructurare să avanseze.

Punerea în aplicare cu succes a planului va necesita un puternic de sprijin din partea Guvernului, ca acționar unic al societății, consideră reprezentanții FMI.

Dacă o astfel de susținere se dovedește a fi prea dificilă politic, autoritățile ar trebui plaseze voluntar CFR Marfă în proces de insolvență.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-04-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz