2019-07-23 03:44

FMI nu agreează pentru moment creşterea salariului minim

 |  19:22
FMI nu agreează pentru moment creşterea salariului minim

Delegaţia FMI prezentă la Bucureşti aînceput, miercuri, discuţiile cu autorităţile române, un prim subiect fiindeventuala creştere a salariului minim. Şeful misiunii FMI în România, JeffreyFranks, a declarat, la intrarea în sediul Ministerului Muncii (MMFPS), că oeventuală majorare a salariului minim trebuie evaluată, întrucât aceasta arputea avea efecte dăunătoare pentru economie. În acelaşi timp, Jeffrey Franks aţinut să puncteze că o posibilă creşterea a salariului minim de la 600 de leiîn prezent ar putea descuraja angajările.

Creşterea salariului minim de la 600 de leiîn prezent ar putea descuraja angajările, astfel că autorităţile trebuie să fieprecaute dacă vor lua o astfel de decizie, a declarat şeful misiunii FMI înRomânia. "Creşterea salariului minim ar putea descuraja angajările şitrebuie să fii foarte precaut dacă iei o astfel de decizie", a spus JeffreyFranks, după o întâlnire cu ministrul muncii, Ioan Botiş. Referitor laproiecţiile privind economia, Franks a precizat că acestea vor fi analizate întimpul vizitei de la Bucureşti şi ar putea fi revizuite, dar nu substanţial.

Jeffrey Franks a precizat că sunt întârzieriîn ceeea ce priveşte Legea salarizării unitare şi cea a pensiilor, dar a arătatcă speră ca acestea să fie recuperate. Şeful misiunii FMI a susţinut că ştie căau fost făcute presiuni privind majorarea salariului minim şi că acest lucru arputea fi un avantaj, dar că trebuie făcută o evaluare pentru a vedea cuexactitate ce înseamnă o eventuală majorare, întrucât aceasta ar putea aveaefecte dăunătoare pentru economie.

El a mai precizat că deficitul este de 4,4%şi că până acum nu s-au discutat alte cifre, iar la o primă vedere aceste datepar a fi în regulă.

Tănăsescu: Nu s-a discutat majorarea ţinteide deficit pentru 2011

Reprezentantul României la FMI, MihaiTănăsescu, a precizat că în cadrul întâlnirii speră ca legislaţia să fieaprobată în timp şi să nu creeze probleme în derularea programului. Întrebatdacă salariul minim ar putea să crească, Tănăsescu a răspuns că nu s-a discutatpână acum acest subiect. Totodată, întrebat dacă ar putea ca deficitul săcrească, Mihai Tănăsescu a precizat că în toate discuţiile de până acum s-aconvenit ca în 2011 să avem un deficit de 4,4%.

Vizita misiunii FMI la Bucureşti are învedere evaluarea acordului în derulare şi începerea discuţiilor preliminare cuautorităţile române pentru încheierea unei noi înţelegeri, a declarat TonnyLybek, reprezentantul FMI pentru România şi Bulgaria.

Oficialii FMI vor avea discuţii preliminarecu autorităţile române privind continuarea actualului program, iar negocierilevor avea loc, cel mai probabil, la începutul anului viitor.

Ialomiţianu:Vom analiza cu delegaţia FMI situaţia actuală şi perspectivele pentru 2011

Delegaţia FMI discută despre situaţiaeconomică actuală şi perspectivele pentru 2011, a declarat ministrul finanţelor,Gheorghe Ialomiţianu.

"Punem pe masă cifrele pe care le avemîn momentul acesta. Prima dată se analizează activitatea desfăşurată până înmomentul acesta şi dacă ne-am atins ţintele convenite. Noi trebuie să luămdecizii bune pentru România. Vom analiza situaţia actuală şi perspectivelepentru 2011", a explicat Ialomiţianu. Întrebat despre problemaarieratelor, Ialomiţianu a declarat că MinisterulFinanţelor şi-a îndeplinit obligaţia şi a oferit banii necesari stingeriiacestora, dar că discuţiile pe această temă vor fi purtate de către FMI cureprezentanţii fiecărui minister.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-12-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray