2020-04-07 13:53

FMI: Remanierea nu va afecta eliberarea următoarei tranşe pentru România

 |  18:11
FMI: Remanierea nu va afecta eliberarea următoarei tranşe pentru România

Şefulmisiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat, sâmbătă, că se aşteaptă caremanierea Guvernului să nu conducă la schimbări majore ale politicilor şi sănu afecteze costurile de finanţare ale României sau eliberarea următoareitranşe din acord.

Întrebatdacă remanierea Guvernului ar putea conduce la amânarea eliberării următoareitranşe din împrumutul cu FMI, sau la creşterea costurilor de finanţare astatului, Franks a răspuns negativ. El a precizat că scrisoarea de intenţie vafi trimisă board-ului FMI în a doua jumătate a lunii septembrie.

Înceea ce priveşte posibilitatea unui nou împrumut, oficialul FMI a reiterat căGuvernul deja şi-a exprimat această intenţie în trecut, dar, deocamdată, oastfel de discuţie este prematură.

"Suntemfoarte îngrijoraţi în privinţa problemei arieratelor şi după cum ştiţi existăşi o acţiune precursoare în acest sens. Am lucrat progresiv. Aceasta este ochestiune pe care vom continua să o subliniem: a avea arierate în sectorulpublic nu face rău numai sectorului public, ci şi celui privat şirevenirii", a spus Franks. Potrivit oficialului FMI, Ministerul Finanţelorare o rezervă de lichiditate (cash buffer) suficientă.

"Înzilele următoare se vor realiza deschideri de credite bugetare de încă 947 milioanede lei, pentru plata datoriilor la medicamente, cu şi fără contribuţiepersonală, la servicii medicale şi la dispozitive medicale", anunţa MFP.

Platadatoriilor către sistemul sanitar este necesară pentru eliberarea următoareitranşe din acordul cu FMI, de 914 milioane de euro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-04-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine