2020-05-29 11:05

Fondul Proprietatea cere ca directorii E.ON să fie chemaţi în instanţă

 |  21:01
Fondul Proprietatea cere ca directorii E.ON să fie chemaţi în instanţă

Alina Oprea

Fondul Proprietatea (FP) vrea acționarea în justiție a administratorilor și a directorilor E.ON Distribuție România, E.ON Moldova Distribuție și E.ON Energie România, pentru recuperarea daunelor cauzate companiilor respective prin aprobarea, încheierea și derularea unor servicii cu E.ON România SRL, acționarul majoritar al Companiilor. Administratorii Fondului consideră că serviciile contractate erau şi prea scumpe şi inutile, a anunţat Franklin Templeton, administratorul FP.

Franklin Templeton Investment Management Limited UK Sucursala Bucureşti, în calitate de Administrator Unic al Fondul Proprietatea SA (FP), anunță că a solicitat completarea ordinilor de zi ale adunărilor generale Ordinare ale acționarilor E.ON Distribuție România SA și E.ON Energie România SA, convocate pe 26 mai și, respectiv, 28 mai 2015, pentru ca acționarii să aprobe acționarea în justiție a membrilor consiliulilor de administrație și a directorilor E.ON Distribuție România SA (denumit anterior E.ON Gaz Distribuție SA), E.ON Moldova Distribuție SA și E.ON Energie România SA, pentru recuperarea daunelor cauzate companiilor citate, prin aprobarea, încheierea și derularea unor servicii cu E.ON România SRL, acționarul majoritar al companiilor.

Fondul Proprietatea consideră că "serviciile contractate de către Companii cu acționarul majoritar E.ON România SRL nu sunt necesare, iar prețul plătit de către Companii societăţii E.ON România SRL pentru serviciile de consultanță strategică este nejustificat", potrivit unui comunicat al Franklin Templeton.

Conform datelor disponibile Fondului, în anul 2014, valoarea totală a acestor contracte referitoare la consultanța strategică și de management se ridică la o sumă estimată de 34,4 milioane lei (echivalentul a 5,6 milioane lire sau 7,7 milioane euro).

"Fondul consideră că încheierea acestor tranzacții între părți afiliate, denumite contracte pentru servicii de consultanță în domeniul strategiei de afaceri, încheiate cu acționarul majoritar, nu sunt nici necesare, nici adecvate, întrucât Companiile au propriile consilii de administraţiile și directori, care sunt numiți pentru a lua decizii strategice și de management și pentru a acționa în interesul și beneficiul tuturor acționarilor și nu în cel al acționarului majoritar. Fondul Proprietatea consideră că încheierea contractelor privind servicii de consultanță strategică poate fi considerată un abuz de putere al acționarului majoritar, E.ON România SRL", spun oficialii Fondului.

Fondul consideră că această situație reprezintă "un conflict de interese și o încălcare gravă a principiilor de guvernanță corporativă și solicită conducerii din România a companiei E.ON România SRL să analizeze posibilitatea încetării acestor contracte, precum și de a nu mai încheia contracte similare cu companiile în viitor".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-18Parerea ta...

INTREBARE STUPIDA - RASPUNDE
18 Mai 2015

Franklin acum te ai trezit , ce ai facut pana acum ? Bai capitalistule corect , cind fura gasca cu Udrea - Cocos , Bica , Crinuta , Stelu , Ginerele luyi Basescu si ceilanti , tu cum ai tinut socoteala , evidenta , Fondului Propietatea ? Ai luat bani din benefici si tranzacti , salariu , esti raspunzator si sa platesti tu despagubirile si pierderile . Cum ai semnat actele si verificat , atitia ani ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine