2020-01-25 12:29

Fondul Proprietatea, listat la Bursa din Londra, din 29 aprilie

 |  17:10
Fondul Proprietatea, listat la Bursa din Londra, din 29 aprilie

Fondul Proprietatea (FP) vizează listarea secundară pe bursa de la Londra pe 29 aprilie, sau în jurul acestei date, prin intermediul certificatelor de depozit (GDR), a anunţat instituţia. Acţionarii Fondului Proprietatea au acordat, în luna ianuarie, un nou mandat administratorului societăţii, valabil până în luna iulie, pentru listarea pe piaţa britanică. Managerul Fondului Proprietatea, Greg Konieczny, a declarat, în ianuarie, că Fondul s-ar putea lista secundar pe bursa de la Londra în aprilie-mai, în funcţie de aprobările ASF. Ulterior, administratorul FP a afirmat că intrarea pe piaţa britanică ar putea avea loc la începutul lunii mai.

„The Bank of New York Mellon a fost numită de către Fond ca bancă depozitară pentru facilităţile de GDR şi admiterea la tranzacţionare a GDR-urilor pe bursa de la Londra este preconizată a avea loc în data de sau în jurul datei de 29 aprilie“, se arată într-o actualizare privind listarea secundară transmisă luni de Fondul Proprietatea Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Solicitarea pentru completarea ordinii de zi a AGA cu propunerea acordării unui nou mandat a venit din partea firmei de brokeraj Manchester Securities, prin care fondul american Elliott deţine, potrivit celor mai recente raportări, 15,86% din acţiunile Fondul Proprietatea. Manchester Securities este cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea. O altă companie a grupului Elliott, Beresford Energy Corp, are o participaţie de 1,8%.

În Marea Britanie, Fondul Proprietatea intenţionează să se listeze pe Specialist Fund Market, piaţa reglementată a bursei de la Londra pentru fonduri de investiţii specializate, scrie Mediafax. Fondul Proprietatea a optat pentru o listare prin intermediul certificatelor de depozit, după ce ASF nu a aprobat la timp regulamentul privind titlurile de interes, instrument financiar pe care Fondul l-a preferat iniţial GDR-urilor pentru intrarea pe piaţa britanică.

Fondul Proprietatea este o societate de investiţii de tip închis, înfiinţată în 2005 pentru despăgubirea persoanelor ale căror proprietăţi au fost confiscate abuziv de statul comunist şi sunt imposibil de retrocedat în natură. Fondul Proprietatea a fost listat la Bursa de Valori Bucureşti în ianuarie 2011.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine