2020-04-08 00:01

Ford Craiova anunță o producție record de autovehicule: Unul la 67 de secunde

 |  12:00
Ford Craiova anunță o producție record de autovehicule: Unul la 67 de secunde

Ford Craiova va produce în 2020 peste 1000 de vehicule pe zi, câte unul la fiecare 67 de secunde, a anunţat, marţi, compania.

”Producţia motorului 1.0 EcoBoost va sprijini ritmul de asamblare al vehiculelor, atingând un vârf zilnic de cadenţă de aproximativ 1700 de motoare, unul la fiecare 42 de secunde. Noul Ford Puma va fi de asemenea livrat şi în Australia, începând din prima parte a acestui an; primul vehicul construit în România care va fi exportat către această ţară”, se arată în comunicat.

Ford Craiova exportă acum vehicule în peste 50 de pieţe din întreaga lume. Din 2008 până în prezent, Ford a investit la Craiova 1.5 miliarde de euro. Aproximativ 3400 de locuri de muncă au fost create în ultimii trei ani, iar numărul total al angajaţilor a ajuns la 6300 de persoane.

Ford România confirmă că unitatea de producţie de ultimă generaţie de la Craiova va atinge anul acesta un record al volumului de asamblare zilnic: peste 1000 de unităţi Puma şi EcoSport, astfel că o maşină este produsă la fiecare 67 de secunde.

”Începând cu luna octombrie 2019, fabrica Ford Craiova construieşte în premieră, în paralel, două crossovere compacte inspirate din lumea SUV-urilor - Ford EcoSport şi nou-lansatul Ford Puma. SUV-urile reprezintă în continuare segmentul cu cea mai mare creştere la nivel european. În 2019 au fost înmatriculate în total 5,9 milioane de SUV-uri, în creştere cu 10% faţă de 5,4 milioane de unităţi înmatriculări în 2018”, se arată în comunicat.

Noul Ford Puma este deja livrat în toate pieţele europene unde Ford este prezent, iar începând cu prima parte a acestui an, modelul construit la Craiova va fi, de asemenea, exportat şi în Australia, fiind primul vehicul produs în România livrat pe această piaţă. Cu o sumă de 1.5 miliarde de euro investită în fabrica de la Craiova începând cu anul 2008, Ford România a ajuns la un total de 6300 de angajaţi, care lucrează atât în Fabrica de Asamblare Vehicule cât şi la Fabrica de Motoare.

Aproximativ 3400 dintre aceştia au fost angajaţi în ultimii trei ani pentru a sprijini producţia noilor EcoSport şi Puma. În condiţiile în care volumul de producţie al celor două modele creşte constant, Uzina de Asamblare Vehicule Ford Craiova operează în premieră în trei schimburi.

”În contextul unui ritm accelerat de producţie a vehiculelor, Fabrica de Motoare va atinge la rândul său un nou record: aproximativ 1700 de motoare produse într-o singură zi. În acest moment, la Uzina de Motoare se construiesc trei versiuni ale mult-premiatului motor 1.0 EcoBoost: 100 CP, 125 CP şi 155 CP mHEV”, se arată în comunicat.

Noul Ford Puma, construit exclusiv la Craiova, a primit rating-ul maxim de cinci stele în cadrul testelor de siguranţă organizate de autoritatea independentă Euro NCAP. Ford Puma a fost notat cu punctaj maxim la testul de impact lateral cu bariera deformabilă, dar şi la dificila probă de impact lateral cu stâlpul.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-11Parerea ta...

AL DRACULUI
11 Feb 2020

Dat naibii romanul asta puturos ! Nu are un pic de respect fata de timpi scoși la producție ! Vom aducem imigranți din China, India, Pakistan sa le arătam NOI'' românilor cat de puturoși si prosti sunt
CIUMA ROSIE
11 Feb 2020

asta a facut intotdeauna,a infestat Romania cu tot felul de spioni GRU si kominternisti deghizati in tot felul de "emigranti".Din Transnistria a adus sute de mii de "moldoveni" tuciurii care de fapt erau de la armata ruseasca.Acum e momentul sa aduca asiatici daca se poate si bolnavi de tot felul de boli transmisibile ca sa extermine tot ce mai a ramas sanatos din Romania.Si bineinteles sa faca trafic de droguri,arme,pedofilie si trafic de copii pentru organe.Sa nu mai ramana in Romania niciun fel de bastinasi doar emigranti ca si armata de ocupatie .Votati cu incredere PSD,un partid al Kominternului-ha ha ha sa traiti bine
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine