2019-07-23 03:45

Fostul ministru al economiei le dă un “suflu” de optimism bugetarilor. Videanu: Scumpirea gazelor cu 5-6% pentru populaţie nu ar fi un capăt de ţară

 |  17:19

Prim-vicepreşedintelePDL, Adriean Videanu, fost ministru al economiei, a declarat că, în cazul încare Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) ardecide scumpirea gazelor cu 5-6%, acest lucru "nu ar fi un capăt deţară", întrucât nu ar presupune sume mari de bani în plus la facturi. Totodată,Videanu a anunţat că PDL va prezenta un nou set de măsuri de relansare aeconomiei, menite să creeze 30.000 de locuri de muncă în 2011.

"Câttimp am fost ministru al economiei nu m-am putut pronunţa, pentru că ANRE, careare această responsabilitate, este o structură independentă şi, practic, Guvernulnu trebuie să interfereze cuagenţia (ANRE este autoritate dereglementare, nu agenţie, n.r.). Ea este cea care stabileşte preţul pentrupopulaţie. Chiar dacă se va majora cu 5-6% preţul gazelor, pe familie înseamnă2 lei, consumul familial, iar pe gigacalorie este undeva la 5,7 lei pe familie.Nu cred că este un capăt de ţară pentru o familie 2 lei la consunul casnic degaze şi 5,7 lei la încălzire", a spus Adriean Videanu. Acesta a adăugat căExecutivul va discuta săptămâna viitoare cu finanţatorii externi un set demăsuri de relansare propuse de comisiile de specialitate ale partidului şi carear urma să ducă la crearea a 30.000 de locuri de muncă în 2011. "PDLpropune aşa: în 2011 - 30.000 de locuri de muncă în economia reală, dacăpachetul de trei măsuri se pune în practică, vom avea o creştere economică de3%, în 2012 - 80.000 de locuri de muncă şi o creştere economică de 4,8%",a spus fostul ministru al economiei.

Videanu o duce greucu plata creditelor

LiderulPDLs-a arătat nemulţumit de faptul că nimeni nu spune că firmele sale aucredite. "Aş putea să spun că valoarea companiilor mele e de 25-30 demilioane, dar nimeni nu spune că am credite de 22 de milioane, ceea ce esteoproblemă", a spus Videanu, adăugând că terenul delângă Marriott,despre carepresa a scris este gajat la bancă, este "suportul pentrua lua credite". Întrebat cum se descurcă cu plata creditelor, Videanu areplicat: "Foarte greu. (...) Sunt milioane de euro care se plătescanual".

“Am rezolvat problemabăieţilor deştepţi”

AdrieanVideanu a mai afirmat căbăieţii deştepţi din energie, care cumpărauelectricitate ieftină de la Hidroelectricaşi apoi o revindeau la preţurimai mari, nu mai există, fapt probat de rezultatele finaciare aleHidroelectrica.

"Vădau un singur reper. În 2008, Hidroelectrica a avut un profit de 70 milioane(de lei), în 2009 de 68 milioane (de lei), iar pe primele opt luni din 2010 areun profit de 1.100 miliarde (de lei)”, a spus fostul ministru.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-08-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray