2019-07-23 03:54

Franks: Am discutat preşedintele Băsescu despre TVA şi neimpozitarea pensiilor, cred că va lua măsuri

 |  16:31
Franks: Am discutat preşedintele Băsescu despre TVA şi neimpozitarea pensiilor, cred că va lua măsuri

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks,a declarat că a discutat cu preşedintele Băsescu despre problema votului dinParlament prin care a fost redusă TVA la alimentele de bază, iar pensiile sub 2.000lei vor fi neimpozitate, arătând că şeful statului a lăsat să se înţeleagă căva lua măsuri. "Am discutat această problemă cu preşedintele Băsescu şicred că va lua măsuri în această privinţă", a spus Franks după o întâlnirecu mai mulţi reprezentanţi ai patronatelor. Întrebat când a avut loc aceastădiscuţie, Franks a precizat că în urmă cu două zile, informează Mediafax. Surse guvernamentale au declarat joi că premierul EmilBoc i-a asigurat pe reprezentanţii FMI că situaţia generată de proiecteleadoptate de către deputaţi, privind TVA de 5% pentru alimente şi neimpozitareapensiilor sub 2.000 de lei, va fi rezolvată rapid, au declarat agenţieiMEDIAFAX surse guvernamentale.

PlenulCamerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege iniţiat deparlamentari PSD, PC şi PNL prin care TVA scade de la 24% la 5% pentru pâine,carne, lapte, ulei şi zahăr. Tot marţi, Camera Deputaţilor a adoptat opropunere legislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului fiscal,care prevede că "venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prinscăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabilelunare". Pentru ambele proiecte, Camera este forul decizional, iar legileurmează să fie transmise preşedintelui Traian Băsescu pentru promulgare.Guvernul consideră că cele două propuneri legislative nu sunt în concordanţă cuStrategia fiscală transmisă deja Legislativului şi aşteaptă finalizareaprocedurii în cazul acestor proiecte, pentru a stabili dacă trebuie săintervină.

Franks:Este foarte periculos să fie modificate taxele după ce au fost adoptate măsuridificile

FMIanalizează toate propunerile care vizează modificări de taxe, însă este foartepericulos ca sistemul fiscal să fie schimbat la scurtă vreme după ce au fostadoptate măsuri foarte dificile, a mai declarat şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks."Este foarte periculos să începi să modifici sistemul de taxe după ce ailuat nişte măsuri foarte dificile, dar vom discuta toate opţiunile", adeclarat Franks, după o întâlnire cu mai mulţi reprezentanţi ai patronatelor.

Referindu-sela creşterea salariului minim, Franks a afirmat că Fondul poate prezenta unpunct de vedere clar doar după ce va fi cunoscut cu exactitate impactul uneiastfel de măsuri. "Am discutat problema salariului minim pentru că vrem săavem o viziune clară a impactului pe care o creştere a acestuia l-ar puteaavea. Cred că este prematur pentru mine să exprim un punct de vedere înainte dea fi auzit toate costurile şi beneficiile modificării salariului minim", amai spus oficialul FMI. A.M.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-01-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray