2019-11-18 01:42

Gabriel Biriş: Conceptul de debirocratizare nu este cel mai fericit

 |  14:18
Gabriel Biriş: Conceptul de debirocratizare nu este cel mai fericit

Secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Publice Gabriel Biriş a declarat, joi, că termenul de eficientizare a administrației publice ar trebui folosit și nu cel de debirocratizare. Potrivit acestuia, „conceptul de debirocratizare nu este cel mai fericit”.

„Trebuie să vorbim de eficientizarea administrației publice, de cum facem să acordăm servicii publice de calitate cetățeanului și contribuabilului — și nu trebuie să vorbim de debirocratizare. Debirocratizarea, ca termen, poate să conducă la gândul că putem funcționa fără birocrație. Complet greșit! Nu există stat fără birocrație. Fără birocrați, ar fi haos', a completat Gabriel Biriș.

Potrivit secretarului de stat, conceptul de debirocratizare ar putea destabiliza oamenii care lucrează în sistem și fără de care nu se pot lua măsuri de eficientizare a calității administrației publice.

'În eficientizarea administrației și de creștere a serviciilor publice, cred că principala măsură trebuie să fie cea a informatizării, a unificării bazelor de date pentru că, în momentul de față, România nu prea pare din punct de vedere al administrației un stat unitar. Fiecare instituție are propriile baze de date', a subliniat Gabriel Biriș.

Acesta a spus că este nevoie de baze de date comune la nivelul instituțiilor.

'România are niște certe avantaje care țin în special de sectorul IT: are una dintre cele mai mari viteze de internet și un grad mare de accesibilitate la internet din lume. Toate acestea trebuie folosite în interesul nostru, pentru că, atunci când vine vorba de folosirea acestor instrumente, din punct de vedere al folosirii lor în administrație, suntem în Evul Mediu', a afirmat Gabriel Biriș.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-14Parerea ta...

ANONIM
14 Iul 2016

Pana acum 250-300 de ani era un singur jilt iar "functionarii" statului stateau numai in picioare la adunarile obstei ,ca si la sindrofii de altfel ,iar birurile se strangeau calare ? A sa e si prin filme ?
ANONIM
14 Iul 2016

BAI CLEPTOMANE. ESTI UN MARE PERVERS SI IPOCRIT. TU NU AI CE CAUTA IN VIATA PUBLICA PT CA ESTI MAFIOT.
GIGI
15 Iul 2016

De asta nu sunt servicii de caliatate pentru ca oamenii sunt "destabilizati" de 26 de ani de cand tot se vorbeste de debirocratizare !!!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray