2020-08-10 12:07

Garanţii pentru export

 |  18:15
Garanţii pentru export

Ministerul Agriculturii a elaborat un proiect de lege prin care se extind formele de garanţii, scopul fiind acela de a “crea premisele dezvoltării exportului şi promovării de produse agricole româneşti, ale schimburilor comerciale cu ţări terţe prin importuri şi exporturi sub licenţe, precum şi accesarea celorlalte măsuri prevăzute de Politica Agricolă Comună”. Prin aplicarea prevederilor noului act normativ, vor putea fi folosite mai multe tipuri de garanţii, “obţinute cu costuri mai scăzute”, putând fi emisei de instituţii financiare sau de societăţi de asigurări, dar de pe teritoriul UE.

Actul normativ prevede şi constituirea Comitetului interministerial pentru garanţii, ca autoritate competentă cu autorizarea şi retragerea autorizării garanţilor, precum şi simplificarea procedurii de executare a garanţiilor. Proiectul prevede accelerarea procedurii de executare a garanţiilor, în cazul neîndeplinirii obligaţiilor asumate de către beneficiari, prin reţinerea din garanţia de bună execuţie, sau aferentă avansului, după caz, a sumelor corespunzătoare obligaţiilor, se arată în document.

Este asigurată şi implementarea regulii de minimis, care prevede nerecuperarea creanţelor care nu depăşesc 100 de euro fără dobândă, precum şi dispoziţia de neconstituire a garanţiei aferente licenţelor de import/export în cazul în care valoarea garanţiei este de 100 de euro sau mai mică. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639582-08-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz