2020-03-28 17:35

GAURĂ în buget de peste 5 miliarde de lei. PSD și PNL aruncă vina unul pe celălalt

 |  23:41
GAURĂ în buget de peste 5 miliarde de lei. PSD și PNL aruncă vina unul pe celălalt

Gaura din bugetul de stat a ajuns la peste 5 miliade de euro la sfârșitul anului trecut. Ceea ce a urcat deficitul bugetar la 4,6% din PIB, mai mare decât estimarea din noiembrie, anunță ministrul de Finanțe. Liberalii acuză guvernarea PSD că le-a lăsat facturi restante care trebuiau plătite pe ultima sută de metri. Social-democrații spun că vina pentru majorarea deficitului e doar a PNL, transmite TVR.

Ministerul de Finanțe a prognozat, la rectificarea bugetară din noiembrie, că România va încheia 2019 cu un deficit bugetar de 4,4% din PIB. În realitate însă, diferența dintre cheltuieli și venituri e și mai mare.

Statul a avut cheltuieli neprevăzute precum plata a aproximativ 200 de milioane de euro către frații Micula pentru ridicarea sechestrului asupra Romatsa. În plus, s-au încasat sume mai mici din dividende de la companiile de stat, spune ministrul de Finanțe.

Cheltuielile cu investițiile au urcat la peste 16 miliarde de lei, în noiembrie și decembrie, dar colectarea a fost sub așteptări, mai ales la impozitul pe profit. Social-democrații spun că nu ei sunt de vină.

Datele oficiale arată că, la sfârșitul anul trecut, gaura la bugetul de stat a fost de aproape 22 de miliarde de lei. Peste 8 nu au mai venit de la fondurile europene.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine