2020-01-24 13:41

Gazul va fi mai ieftin pentru români

 |  22:38
Gazul va fi mai ieftin pentru români

Datorită ieftinirii petrolului, românii vor plăti mai puţini bani pentru facturile la gaze. Un preţ mai mic al barilului înseamnă însă încasări mai mici la buget pentru că scad şi taxele plătite pe ţiţeiul extras în ţara noastră.

Pentru că preţul gazului urmează cotaţia petrolului după nouă luni, anul viitor ne putem aştepta la oprirea calendarului de scumpire a gazului. Şi asta pentru că gazele din Rusia s-au ieftinit până la 220 de dolari mia de metri cubi.

„Ne aşteptăm ca pe perioada mai caldă a anului preţurile să scadă sub această valoare. Practic să ajungem sub o valoare sau în jurul a 200 sau chiar sub 200 de dolari, foarte aproape de preţul consumatorilor casnici care este la nivel de 170. Noi vom solicita o finalizare timpurie a procesului de liberalizare.” A declarat Niculae Havrileţ, preşedintele ANRE, citat de Digi24.

În prima jumătate a anului, taxele pentru resursele din subsolul României au fost de doar jumătate de miliard de lei. Dacă trendul va continua, încasările la finalul anului vor fi mult mai mici decât anul trecut.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine