2020-08-13 04:53

Gelu Diaconu: Prezența unui ambasador în biroul șefului ANAF reprezintă o presiune în sine

 |  10:19
Gelu Diaconu: Prezența unui ambasador în biroul șefului ANAF reprezintă o presiune în sine

Gelu Diaconu, fostul șef al ANAF, a declarat marţi seara, la B1 TV, că prezența unui ambasador în biroul șefului ANAF reprezintă o presiune în sine, în condiţiile în care avem de-a face cu intervenții în cazuri în care există un litigiu între o companie și autoritatea fiscală.

„Mă simt dator să fac câteva precizări. Am o carieră destul de mare în spate și am ocupat multe funcții importante în administrația statului român, și în această calitate, am venit în contact cu multe informații clasificate. Din această perspectivă, am să vă deziluzionez un pic, pentru că scopul ieșirilor mele publice nu reprezintă dezvăluiri spectaculoase pentru presă. Vreau să arăt o realitate, dar sunt nu pot oferi lucruri secrete. Prezența unui ambasador în biroul șefului ANAF sau în sediul ANAF reprezintă o presiune în sine, pentru că avem de-a face cu intervenții în cazuri în care există un litigiu între o companie și autoritatea fiscală", a afirmat Gelu Diaconu.

Acesta a susţinut că nu a putut să refuze prezența vreunui ambasador în biroul său, deoarece vizita acestuia poate duce și la discuții importante pentru economia celor două țări.

Gelu Diaconu a mai spus că este vorba despre ambasadorul Olandei și de afaceristul Rami Ghaziri.

"Să nu o priviți ca fiind un lucru ieșit din comun. Nu este nimic ieșit din comun, pentru că aceste vizite ale ambasadorilor în favoarea marilor companii sunt lucruri care țin de obisnuiță. Nu am în cunoștință ca vreo mare firmă aflată în litigiu cu autoritatea fiscală să nu fi fost sprijinită prin solicitarea unei întrevederi cu un ambasador sau consilier economic", a completat Gelu Diaconu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz