2020-07-03 15:03

Ghid complet: Ce taxe trebuie să plătească românii din diasporă

 |  18:55
Ghid complet: Ce taxe trebuie să plătească românii din diasporă

Ministerul Finanțelor Publice și Departamentul Românilor de Pretutindeni au lansat un ghid online interactiv care oferă informații legate de plata și declararea taxelor și impozitelor de către românii din diaspora.

Documentul poate fi consultat și descărcat de pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice la rubrica Ghiduri explicative. Puterea vă prezintă Ghidul Complet.

Ghidul explicativ răspunde la următoarele întrebări:

Ce trebuie făcut la plecarea din țară?

Cum se impozitează veniturile realizate din România de persoanele fizice care au devenit rezidente în țări cu care România are încheiate convenții de evitare a dublei impuneri? (altele decât cele de natură salarială plătite de angajator strain)

Cum se impozitează veniturile realizate din România de persoanele fizice care devin rezidente într-un stat cu care România nu are convenție de evitare a dublei impuneri? (altele decât cele de natură salarială plătite de angajator strain)

Cum se impozitează veniturile realizate de persoanele fizice care și-au păstrat rezidența fiscală în România?

Cum și unde se depun declarațiile de către persoanele fizice care au rezidența în România? (altele decât cele de natură salarială plătite de angajator străin)

Ce contribuții de asigurări sociale de sănătate (CASS) datorează românii cu reședința în afara țării dar care își păstrează domiciliul în România?

Cum se plătesc contribuțiile de asigurări sociale (CAS) în cazul românilor cu domiciliul în România, cu reședința în afara țării?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-27

Documente:Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz